Řezané zahradní růže David Austin

V tomto článku se zaměříme na řezané zahradní růže odrůdy David Austin a na jejich holandské pěstitele. Dozvíte se, jak jsou tyto růže pěstovány, jak jsou ošetřovány a jakou mají kvalitu.

 

Původ zahradních růží David Austin

Řezané růže David Austin jsou hybridní růže vyšlechtěné britským šlechtitelem Davidem Austinem. Tyto růže se vyznačují krásnými květy, které mají kombinaci tradičních růží a starých anglických růží, a vynikají svým intenzivním a příjemným aroma. David Austin si dal za cíl vytvořit růže s vůní a tvarem tradičních anglických růží, ale s výhodami moderních hybridů, jako jsou lepší kvetení a větší odolnost vůči nemocem. Tyto růže jsou proto velmi oblíbené u zahradníků, aranžérů květin a milovníků krásných růží.

Růže David Austin jsou také vynikající pro řezání a aranžování do kytic. Mají dlouhou trvanlivost a jsou snadno dostupné v mnoha barevných variantách a tvarech květů. Květy mají většinou více než 40 okvětních plátků, což je mnohem více než u klasických hybridů růží. Tento fakt jim dodává mimořádnou plnost a velmi dekorativní vzhled.

svatební kytice z růží David Austin

 

Zahradní růže od Wans Roses - CO2 neutrální pěstitel

Růže z kolekce David Austin se pěstují na několika farmách v Holandsku a Německu, odkud jsou dodávány na květinové burzy. Tyto podniky jsou známé svou vysokou úrovní péče o rostliny a jsou využívány pro pěstování řezaných růží pro celosvětový trh.

Při pěstování růží David Austin se klade velký důraz na kvalitu půdy a vody, které jsou pro rostliny důležité. Růže jsou pravidelně kontrolovány, aby se zajistila jejich zdravá a silná kondice. Při sklizni jsou růže pečlivě vybírány a kontrolují se zda jsou v optimální fázi zralosti.

Jedním z našich oblíbených pěstitelů řezaných zahradních růží David Austin je německá firma Wans roses, která produkuje všechny své růže CO2 neutrálním způsobem pěstování.

Růže David Austin od Wans roses

 

Jak správně pečovat o řezané zahradní růže? 

Řezejte je: Pravidelné řezání je klíčové pro to, aby řezané růže zůstaly zdravé a silné. Ideální je řezat je každý týden, odstraňujíc při této příležitosti zvadlé nebo poškozené květy a zkracujte stonky o několik centimetrů.

Mějte je v čisté vodě: Řezané růže potřebují čistou vodu, aby mohly pít a udržovat se co nejdéle svěží. Při každé výměně vody odstraňte spodní lístky, aby nedocházelo ke znečištění vody.

Přidejte výživu: Poskytněte své řezané růži odpovídající výživu. Existuje mnoho speciálních výživ s desinfekcí pro květiny, které můžete zakoupit v květinářství nebo zahradnickém obchodě. Na Florea dostane výživu ke květinám vždy zdarma

Udržujte je chladné: Řezané růže vydrží déle, pokud jsou udržovány v chladu, mimo přímé slunce a zdroje tepla.

Vyhněte se průvanu: Řezané růže jsou velmi citlivé na průvan, takže se ujistěte, že je udržujete mimo silné proudy vzduchu.

V souvislosti s zahradními růžemi by vás také mohlo zajímat:

David Austin Roses aneb honosné růže do svatební kytice

Jak pečovat o kytici řezaných růží

Svatební kytice

VIP Roses - prémiové růže do vaší svatební kytice

Mrkněte se na naše videa růží David Austin

David Austin v našich míchaných kyticích