Jak si vyrobit květinovou krabičku

Krabice plná květin nemusí být nutně jen dárek, kterým potěšíte ostatní. Taková květinová krabička je i skvělou dekorací do bytu, kterou vám budou kamarádky závidět. Pokud si ji chcete sami vyrobit, stačí vám jen několik pomůcek a trocha šikovnosti a můžete začít.

 

Na výrobu květinové krabičky budete potřebovat:

Nejdříve, aby se vám krabička brzy nerozmočila, je potřeba vnitřek vyplnit celofánem. Ten rukama vytvarujte tak, aby se dotýkal dna a vnitřních stěn krabičky. Nadbytečný celofán zatím neodstřihávejte.

Přichází na řadu aranžovací hmota, kterou je třeba namočit do vody s rozpuštěným výživovým a desinfekčním roztokem. Pozor: nechte ji plavat na hladině. Na dno klesne za 2 - 3 minuty sama. Pokud ji budete tlačit pod vodu násilím, poškodíte ji nebo zdeformujete.

Nasáklou aranžovací hmotu vložte do krabičky s celofánem. Aranžovací hmota by měla pasovat, lidově řečeno jako zadek na hrnec. Pokud je hmota větší než krabička, ořízněte ji do požadovaného tvaru. Teď přichází čas odstřihnout přebytečný celofán, který kouká ven z krabičky. Snažte se, aby výška celofánu byla souběžná s výškou krabičky.

Růžím odstřihněte listy. Stonky zkraťte šikmým řezem. Délka stonků by měla být taková, aby konce stonků dosahovaly do poloviny aranžovací hmoty. Květy nedržte při zapichování shora, ale ze strany (jako na obrázku výše), ať je moc nemačkáte.

Růže zapichujte jednu po druhé a udržujte mírný odstup mezi jednotlivými květy. Ty se později ještě více otevřou a budou potřebovat prostor.

A máte hotovo!

Pro celkový dojem můžete mezi květy zapíchat listy růží anebo třeba nevěstin závoj. Krabičku můžete stejně jako my převázat mašlí. Zda bude květinová krabička zdobit čestné místo u vás doma anebo ji někomu darujete, záleží už jen na vás.

Pomůcky na výrobu DIY květinové krabičky najdete na našem eshopu.