Jak pečovat o řezané tulipány

Chcete si užívat krásu řezaných tulipánů co nejdéle? Přečtěte si náš praktický průvodce na Florea.cz, kde vám prozradíme, jak správně pečovat o řezané tulipány. Od správného způsobu řezu, přes ideální umístění v domácnosti, až po triky na prodloužení

5+1 tipů, jak by měla vypadat péče o tulipány

Kupujte vždy čerstvé tulipány


Čerstvý tulipán poznáte podle stonků a listů, ty by neměly mít jinou než zelenou barvu a neměly by být zvadlé. Zkontrolujte i tyčinky uvnitř květů, pokud jsou pevné, pak byly tulipány nedávno ustřižené. A nakonec, jen čerstvé květy tulipánů mají pevné plátky korunních listů.

Seříznout!
Pusťte kohoutek se studenou vodou, chopte se nástroje a začněte seřezávat. Každý stonek aspoň o centimetr pod úhlem 45 stupňů. Díky šikmému řezu se zvětší plocha, kterou se může tulipán napít. A vězte, že bude mít velkou žízeň. Tulipány zbožňují chlad. Zkuste jim do vázy vhodit kostky ledu. Uvidíte, jak si budou lebedit.

Vysoká váza
Tulipány mají dvě překvapivé vlastnosti: kopírují tvar nádoby, ve které jsou uložené a nepřestávají růst, a to ani ve váze. Takže zvolte vysokou vázu, tulipány nebudou mít nutkání svěsit hlavy, a když povyrostou, tak je seřízněte. Tulipány tak zůstanou krásně vzpřímené.

Jak se starat o řezané tulipány

Měňte vodu

Jestli chcete svým tulipánům dopřát, měňte jim vodu každý den, a když už jste u toho, rovnou je seřízněte.

Udržujte chlad

Zjistěte, kde máte v bytě největší chlad, a tam tulipány umístěte. Zkuste najít takové místo, které není v lednici. Tulipánům vyhovuje zima, takže jestli je umístíte k topení, nebo ke krbu, můžete se s nimi rovnou rozloučit.

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Vytvořte si doma dokonalou atmosféru s kyticí ve váze

Jak krátit stonky řezaným květinám

Jak pečovat o řezané květiny?

Tipy jak se rozhodně nestarat o květiny

Nejčastěji kladené dotazy