Tvary svatební kytice - vyberte si tu VAŠI

Blíží se váš velký den a vy ještě stále nevíte, která svatební kytice vás bude doprovázet k oltáři? Řídit se můžete třeba květomluvou nebo znameními zvěrokruhu, anebo si můžete vybrat svou svatební kytici třeba podle typu. Protože například taková kulatá kytice není vhodná pro vysoké nevěsty, ale málokdo to ví. Proč to tak je? Nejen to si dnes povíme.

Kulatá svatební kytice - pro mrňousky nebo k romantickým šatům

Samozřejmě, je to jen doporučení, ale kulatá svatební kytice se hodí hlavně pro drobné nevěsty menšího vzrůstu. Důvod je prostý - kulatá kytice zkrátka působí decentně a ne velkolepě.

V náručí vysoké nevěsty by působila male. Kulatá kytice se nejčastěji váže z růží, jsou ale i další možnosti. Růže lze nakombinovat například s bouvardiemi, kalami, fréziemi, liliemi, slunečnicemi nebo orchidejemi. Kulaté svatební kytice se ještě dělí podle varianty:

  • kulatá kytice Biedermayer - vzhledově mohutná/těžká kytice, nejčastěji z růží, lemovaná aspidistrou, beargrass, stuhou nebo kokosovým vláknem
  • volná kulatá - váže se z různých druhů květin jako jsou gerbery, slunečnice či chryzantémy, střed svatební kytice je kulatý a lemuje ho zajímavá dekorační zeleň (např. listy palmy datlové nebo kapradina), případně různé ozdůbky jako peříčka, perličky atd.
  • kulatá luční - jak název této svatební kytice napovídá, používají se květiny romantické, přírodnější, jako třeba nevěstin závoj, minigerbery, frézie a slunečnice

Svatební kytice ve tvaru slzy - kytice nejen pro baculky

Ani kulatá, ani převislá - hezky něco mezi. Tvar kytice je částečně kulatý a z jedné strany vybočuje směrem ven do špičky. Tento typ svatební kytice je velmi elegantní a honosný. Nejčastěji floristé volí frézie, orchideje, eustomy, trsové růže, karafiáty, alstromerie a růže. A pro koho se tato svatební kytice nejvíc hodí? Pro baculky a vyšší nevěsty.

Převislá svatební kytice - drahá a zdobná kytice, která za to stojí

Taková svatební kytice je složena z mnoha květů, je svěží, bohatá a zdobná. Pro výrobu převislé svatební kytice se nejčastěji používají lilie, kaly, dendrobie či růže doplněné o dlouhou dekorační zeleň. Floristé mají s takovou kyticí více práce, proto patří tento typ mezi dražší svatební kytice.

Výsledek ale působí velmi efektně. A kterým nevěstám bude nejvíce slušet? Hlavně vysokým nevěstám, které budou mít bohatě zdobenou sukni nebo kostýmek. Pokud se pro ni rozhodne nevěsta menšího vzrůstu, měla by zkusit dohnat výšku podpatky :)

Svatební kytice Anglická kapka - pro nevěsty milující preciznost

V mnoha ohledech je stejná jako svatební kytice převislá. Rozdíl je v náročnosti aranžování (anglická kapka je složitější) a výsledku (kytice je na pohled těžká a mohutná). Pokud natrefíte na opravdu šikovnou floristku, tvar kapky bude opravdu dokonalý a vy s ní v náručí budete vypadat jako královna :)

Svatební kytice Zepter - pro extravagantní nevěsty ideální kytice

Kytice je velmi jednoduchá, ale rozhodně ne nudná. Záleží na zvolených květinách. Tvar kytice má připomínat žezlo. Květy by měly být na dlouhých stoncích, které mohou být ozdobeny barvenou přízdobou. Ideální jsou pro tyto kytice kaly, které jsou už v dnešní době dostupné v mnoha zajímavých barvách.

Svatební kytice Glamélie - každá je jiná

Glamélie je jednoduchá svatební vazba, složena z lilií nebo plátků růží. Střed květu je dominantní a větší než květiny kolem něj. Taková svatební kytice je perfektní pro nevěsty, které chtějí svůj svatební outfit ozvláštnit a lišit se od jiných nevěst. U této kytice se fantazii meze nekladou. Každá taková kytice má svůj šmrnc a jen těžko se napodobuje.

Tak co, už jste si našly tu svou? ;)