Vytvořte si doma dokonalou atmosféru s kyticí ve váze

Představte si, že přicházíte domů po náročném dni a váš obývací pokoj je oživen svěžími, nádherně vonícími květinami v elegantní váze. Zdá se to být malý detail, ale může výrazně ovlivnit atmosféru vašeho domova. Pojďme se podívat na to, jak vytvořit

Vytvořte si doma dokonalou atmosféru s kyticí ve váze

Jistě s námi budete souhlasit, když řekneme, že čerstvé květiny ve váze jsou jednou z nejkrásnějších dekorací. A ta vůně! V zimě si jich moc neužijeme, naopak teď, když je jaro v plném proudu, nám tyto krásky můžou zvelebovat bydlení o sto šest. Pohled na ně hned po probuzení nám vyčaruje dobrou náladu a ráno bude veselejší. Dokonce i s kyticí na pracovním stole nám práce půjde lépe od ruky! Každý má svojí oblíbenou květinu a někdo má dokonce výhodu, že je dostává pravidelně. Jen tak z lásky nebo třeba ke svátku jako je Den matek nebo Den žen. Nezoufejte, pokud to není zrovna váš případ, teď už není žádná ostuda koupit si květinu pro sebe. Udělejte si radost, určitě si to zasloužíte! Dnes se podíváme na zoubek tomu, aby vám květiny doma vydržely déle a také poradíme, jakou vázu vybrat.

Než dáme kytici do vody

Nádherná kytice od milované osoby dokáže vykouzlit úsměv na rtech každé ženě – bez výjimky. Obzvlášť, když je darovaná nečekaně, to je teprve zážitek! Ale co udělat pro to, aby nám květiny vydržely co nejdéle čerstvé? Muži s květinou většinou předají i sáček s výživou a mnohdy na další rady od  zapomenou. Proto s naší kyticí obdržíte vždy i návod, jak se o květiny postarat, aby radost trvala co nejdéle.

Předtím, než květinu vložíte do vody, je tedy potřeba ji šikmo seříznout stonky. Seřezané stonky snadno absorbují vodu a tím pádem vydrží déle. Tento proces je však potřeba každý den opakovat. Když máte stonky šikmo seříznuté, dejte do vody výživu. Pokud dostanete jednu růžičku, postačí vám menší množství, například čtvrt sáčku. Jestliže máte v ruce větší pugét, tak s výživou nešetřete a nasypte celý sáček.

Jakou vázu zvolit?

V domácnosti by vám rozhodně neměla chybět alespoň jedna váza na květiny. I když si sami květiny nekupujete a dostáváte je spíše příležitostně, i tak ji mějte raději po ruce – co kdyby? Na výběr je nepřeberné množství váz. Můžou být skleněné průhledné nebo například keramické barevné. 

Pro kytičky, které mají stonky stejné (například kytice tulipánů nebo růží), můžete zvolit průhlednou a dát vyniknout i stonkům samotným. U míchaných kytic se hodí spíše keramická. Myslete na to, že i váza dokáže celý vzhled a dojem z květiny povýšit. Doporučujeme mít doma raději dvě. Jednu menší a jednu větší. Nechcete dát přeci malou kytičku do velké vázy a nechat ji, aby nad ní převzala vládu! S menší kytičkou šup do malé vázy, velké pugéty do váz velkých. 

Všechny vázy, které zde vidíte, můžete pořídit na e-shopu Bella Rose. Teď už jen čekat na voňavou kytičku.

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Jak krátit stonky řezaným květinám

Jak pečovat o řezané květiny?

Tipy jak se rozhodně nestarat o květiny

Nejčastěji kladené dotazy

Právě jste přinesli domů novou kytici? Následujte tyto kroky