Jak se starat o řezané růže

Chcete, aby vaše řezané růže zůstaly dlouho krásné a svěží? Přečtěte si naše tipy a triky na Florea.cz a naučte se, jak správně pečovat o tyto královny květin.

Jak se starat o řezané růže?

Správný řez: Jakmile dostanete kytici růží, je důležité je správně oříznout. Řežte stopky pod úhlem 45 stupňů, což umožní růžím absorbovat více vody a živin. Řez by měl být proveden asi 2-3 cm od konce stonku a ideálně pod tekoucí vodou nebo ponořený do nádoby s vodou, aby se zabránilo vstupu vzduchu do cév.

Voda a nádoba: Růže potřebují hodně vody, takže se ujistěte, že je v nádobě dostatek. Vodu měňte ideálně každý den a nádobu důkladně vyčistěte, aby se zabránilo růstu bakterií. Použijte vždy čistou, pokojové teploty vodu.

Prostředí: Růže preferují chladné, vlhké prostředí. Vyhněte se umístění růží v blízkosti zdrojů tepla jako jsou radiátory, a také pryč od přímého slunce. Také by měly být v bezpečné vzdálenosti od ovoce, které vylučuje ethylen, plyn který urychluje stárnutí květin.

Živiny: Mnoho řezaných růží přichází s balíčkem živin. Toto hnojivo přidejte do vody podle instrukcí na balení. Pokud balíček s hnojivem nedostanete, můžete použít polovinu dávky běžného květinového hnojiva.

 

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Jak krátit stonky řezaným květinám

Jak pečovat o velkou kytici růží a kam s ní

Jak dlouho vydrží růže?

Květiny z farem s označením Fairtrade

Video: Odpovědi na nejčastější dotazy