Arend roses - pěstitel exkluzivních růží

Tradice od roku 1976

Arend roses nejsou na nizozemském trhu růží žádnými nováčky.  Díky tomu mají propracované technologie a vše uvnitř funguje, tak jak má. Ostatně musí. Tato "továrna na růže" je v provozu každý den v roce, s výjimkou 1.ledna. 

Když vejdete do této firmy, jste obklíčeni skleníky s několika druhy překrásných růží.  

Jak to celé funguje?

Ve sklenících se několikrát denně sklízí čerstvé růže. V každé řadě jsou speciální koleje, po kterých se pohybuje sběrný vozík. Ten usnadňuje přepravu růží z jednotlivých částí záhonu. Sběrač tak růží seřízne, dá do vozíku a přepraví na začátek řady.  Tam už čeká další vozítko, naplněné vodou.

Ve vodní lázni doputují růže až k balící lince. Zde jsou pečlivě zkontrolovány, zabaleny do svazků a umístěny na kýble s vodou. Každá odrůda dostane svůj speciální barevný, ochranný kabátek. Podle toho poznáte jaká růže v obalu je. Takto připravené růže čekají v chladícím boxu na svůj odvoz na nizozemskou burzu nebo přímo k zákazníkům.

Luxusní růže

Od Arend Roses milujeme všechny růže. A které mají rádi naši zákazníci? Vedou rudé růže Red Eagle, temně červené Black Baccara a romantické duše oceňují pudrový odstín růže Talea.

Ne vždy se ale výběr druhu pěstiteli podaří. Sami Arend roses mohou vyprávět. Investovali čas i peníze do druhů, které pak nebyly úspěšné a jejich pěstování museli ukončit. Je vidět, že ani pěstitel nemá vždy na růžích ustláno. V testovacím centru ale nelení a připravují se na uvedení dalších druhů.

Tyto prémiové růže u nás najdete v kategorii luxusních růží. Pokud chcete velkou kytici nebo kombinaci více zajímavých druhů, pak zamiřte rovnou do kategorie luxusních kytic