Red Eagle - červená růže od jediného pěstitele na světě

Červené růže jsou naprostou klasikou, ale nejsou jedna jako druhá. Když přijde řeč na špičkové červené růže, pak se růže Red Eagle umisťují na pomyslných vítězných příčkách.

V čem jsou růže Red Eagle jedinečné?

Bodují svůdně červenou barvou, smyslným tvarem květu a vlastnostmi, které potěší nejen floristy, kteří s růžemi pracují, ale i obdarované, kteří se mohou těšit z čerstvé růže až 12 dní. A nejen to, u růže Red Eagle vždy víte, od kterého pěstitele pochází. Pěstuje ji totiž pouze jediný pěstitel na světě v omezeném počtu, nizozemská společnost Arend Roses.Červená růže Red Eagle

   Proč je červená růže Red Eagle exkluzivní růží?

Červené růže Red Eagle vynikají svou znamenitou, dokonale červenou barvou dotýkající se tónů karmínové. Neobyčejně konzistentní barva každého z květů není ale jedinou předností růže Red Eagle. Zdravě tmavě zelená barva listů na stonku růže dokresluje celkovou barevnou symfonii klasiky jménem červená růže

A co květ? Sametově hebký květ se po prvním napití a v teple začne otevírat lístek po lístku, jako by se pokoušel o svádění. Některé z okvětních lístků mohou být i zvlněné, a jiné rovné a dokonalé jako z katalogu. Dohromady vytváří smyslný tvar přesýpacích hodin, který spolehlivě při správné péči drží tvar až 12 dní. Stonky jsou navíc bez trnů, takže při manipulaci s nimi nehrozí uroněná kapka krve, nebo zatrhnuté oko u punčochy.

Kytice růží i stylové květinové aranžmá - sluší jí to všude

Červené růže, barvy srdce,  jsou podle květomluvy symbolem lásky, romantiky a vyznání. A možná i proto jsou nejoblíbenější barvou růže do kytice. Red Eagle ale nejsou jen tak ledajakou červenou růží. Protože se pěstují pouze v omezeném množství, a i pro jejich neodolatelnou krásu, to růžím Red Eagle sluší tam, kde vynikne jejich jedinečnost. Tedy v jednodruhových kyticích, nebo doplněné o jednoduchou zeleň či dekoraci. 

Červená barva, do které jsou květy růže Red Eagle hrdě oblečeny, evokuje zejména Vánoce a Valentýna, snad proto jsou na tyto svátky karmínově červené krásky nejžádanější. Do sváteční vánoční nálady vás naladí aranžmá z bílých, stříbrných či zlatých doplňků a luxusní červené růže. Naopak na Valentýna se vyjímají Red Eagle spíše v kyticích než v aranžmá. Ale pořád platí, že pro červené růže neplatí žádné hranice, obzvlášť mluvíme-li o výjimečných červených růžích Red Eagle, které na našem eshopu najdete v kategorii luxusních růží.

Když slovo exkluzivní není jen marketingový tahák


Nizozemští pěstitelé Arend Roses jsou velcí hráči na trhu s květinami. Jak sami rádi zmiňují, jejich skleníky jsou naplněné mořem růží. Ty pěstují již od roku 1976, a že jsou proslavení pro růže nejvyšší kvality, jen dokazuje, že se vydali správným směrem. Péči o růže neberou na lehkou váhu, a tak svou „továrnu na růže“ zavírají jen na jediný rok v roce, každý rok 1. ledna.

Přestože patří Arend Roses k největším pěstitelům, kteří prodávají své růže na květinové burze v holandském Aalsmeeru, na růžích rozhodně neusnuli. Zakládají si totiž na tom, že růže z jejich skleníků musí mít vyšší kvalitu, než jsou požadavky na burze.

Když Arend Roses představovali svého nováčka, růži Red Eagle od šlechtitele Kordes Rosen, na veletrhu v Maaslandu, udělali to se zaslouženě velkou pompou. Doslova přílet červené krásky na květinový trh doprovázel svůdný marketing s překrásnými okřídlenými modelkami držících v rukách kytice zářivě červených růží. Originálně a citlivě pojaté promo otevřelo červeným luxusním růžím dveře do světa

Jako exkluzivní pěstitel si Arend Roses s jedinečnou rudou růží Red Eagle® dokázali podmanit svět pro její výjimečně dlouhou trvanlivost. A velkou roli hraje i přání, aby zákazníci byli hrdí na růži tak, jako jsou sami Arend Roses.

Červené růže Red Eagle

  • růže od jediného pěstitele na světě
  • barva květu sytě červená až karmínová
  • tvar květu přesýpacích hodin
  • stonek pevný a silný
  • okvětní lístky rovné, ale i zvlněné
  • listy na stoncích zdravé, tmavě zelené
  • stonek bez trnů
  • šlechtitel Kordes Rosen
  • pěstitel Arend Roses
  • životnost ve váze 10 - 12 dní

V souvislosti s tímto tématemby vás mohlo také zajímat:

Růže Rhodos: Klenot mezi červenými řezanými růžemi

Jak pečovat o řezané květiny?

Red Naomi - luxusní superprémiové růže od pěstitelů Brockhoff a Van der Drift Roses

Lichý nebo sudý počet květin do kytice? Poradíme.

Profesionální doručení květin Florea

Přáníčka, vzkazy a básničky k narozeninám

Podívejte se také do naší galerie fotek a videí