Růže Avalanche

Doslova jako lavina, po níž je pojmenována, přišla v roce 2000 na květinový trh růže typu Avalanche. Hned se stala jasným favoritem floristů i bytových designerů. A čím je tato bílá růže tak jedinečná, že už více než 15 let láme rekordy v prodejnosti a získala si srdce mnohých celebrit i královských rodin?

V jednoduchosti je krása

A o tom to celé vlastně je. Zatímco jiní pěstitelé se předhání v co nejzajímavějších barvách a barevných kombinacích, šlechtitel růže Avalanche vsadil na jednoduchost, přirozenost a praktičnost. Vždyť bílé růže se skvěle hodí jak do kytice k Valentýnu, tak do kytice k narozeninám nebo do kytice smuteční. Do vypichovaných dekorací přináší svůj přirozený půvab a činí je více romantické.

Přesto není tato bílá růže ani trochu obyčejná. Všechno je to není jen o barvě. Avalanche má velké bohaté květy, vysoký počet okvětních plátků a hlavně dlouhou životnost. Nerozvinutý květ však není zcela bílý. Ukrývá se v něm světle zelenkavý nádech, který se postupně vytrácí, jak se květ rozevírá.

Díky tomu je růže Avalanche ještě více něžná, ženská a nostalgická zároveň a právě proto je tak oblíbenou růží do svatební kytice. Zároveň skvěle zapadá do současného vintage stylu a téměř každý katalog interiérů ve vintage stylu zdobí růže Avalanche. Bílá růže Avalanche se pěstuje v délkách od 50 do 100 cm a obecně platí, že čím delší stonek, tím větší květ. Toho rádi využívají floristé, kteří využívají různých délek stonků, chtějí-li dosáhnout odlišných velikostí květů ve vazbě.

Růže typu Avalanche

Dnes je bílá růže Avalanche velmi oblíbenou růží k dalšímu šlechtění. Vznikají tak nejen čistě bílé růže tohoto typu, ale i růže žíhané (např. Freaky Avalanche+), meruňkové (Magic Avalanche+) či trsové (Sweet Avalanche) a dokonce také speciální namrzlé růže (Avalanche Frost).

Jak pečovat o růže typu Avalanche?

Jakmile vám růže doručíme domů, seřízněte jejich stonky šikmým řezem a odstraňte všechny listy a trny, které zasahují do vody. Nezapomeňte na výživu, která je zdarma součástí každé objednávky květin na Florea. Vyhnete se tak vzniku bakterií, které mají na svědomí brzký úhyn květin. Růže neponechávejte na sluníčku ani poblíž topení. Více si na téma péče o řezané květiny můžete přečíst v našem třídílném seriálu.