Valentýn 2022: Kam zmizela růže Rhodos

Na Valentýna se i zarputilí odpůrci kytic procházejí ulicemi s pugétem červených růží a vyrážejí se svou drahou polovičkou na romantickou večeři. A právě v tento den je největší sháňka po nádherných rudých růžích Rhodos. A my je… nemáme.

A máme pro to dobrý důvod.

Rhodos: Růže, jejíž krása trvá

Růže Rhodos je jednou z nejoblíbenějších odrůd růží. A není to jen díky překrásným pevným květům a syté rudé barvě. Je totiž zároveň rekordmanem ve výdrži, a to, jak víme, ženy oceňují.

Růže Rhodos, které si v online květinářství Florea.cz objednáte, zůstávají ve váze krásné i 16 (!) dní. Dokážeme totiž zaručit, že si objednáváte čerstvě řezané květiny, o které je po celou dobu převozu od pěstitele k vám znamenitě postaráno.

Červená růže Rhodos

Rudé růže jsou na Valentýna pořádně drahé

14. února je poptávka po červených růžích mnohonásobně vyšší než jakýkoliv jiný den. A kde je větší poptávka, tam je prostor pro (někdy i raketový) růst cen. A také snížení kvality. Pokud je pěstitel nucen sklidit mnohem více rudých růží, než je zvykem, musí začít s předstihem. Takže je trhem tlačen k tomu, dodat v obrovském objemu květiny, které nejsou tak čerstvé, jak je u našich vybraných pěstitelů zvykem.

Vaší milované pak valentýnská kytice rudých růží vydrží pár dní, než se odebere do věčných lovišť. A taková krátkodobá záležitost pořádnou radost neudělá a nechceme ani domyslet, co takový zvadlá květina napoví o vaší citech!

Jiří Hemerle, zakladatel Florea.cz k tomu dodává: „Florea je zřejmě jediné online květinářství, které se postavilo k největšímu náporu objednávek rudých růží Rhodos nikoliv čelem, ale zády. Větší zisk nám nestojí za to, abyste obdrželi květinu v horší kvalitě, než jste u nás zvyklí. A proto růže Rhodos na Valentýna vůbec nenabízíme.“

Kdy budou?

Až se vše vrátí do starých kolejí, pěstitelé budou ručně sbírat květinu po květině a cena na trhu se vrátí tam, kde ji máme rádi my i vy. Obvykle to trvá cca 14 dní, takže v březnu můžete svou milou zahrnovat kyticemi 100 rudých růží klidně každý den.

Pestování růží na svatého Valentýna

Jakou kytici nebo květinu jako dárek k sv. Valentýnu?

Pokud je vaše vyvolená milovnice růží, může si i tak přijít na své. Prostě jen vyberte jinou barvu. Když jsme se žen ptali, který odstín preferují, klasickou rudou předběhly růžová a krémová, takže prostor pro valentýnské růžobraní tady pořád je. Detailněji jsme se o tom rozepsali v článku Darujte na Valentýna růže. Ale nikoliv červené. Nebo využijte naše předprodeje 2022 a objednejte srdce růží, kde vám garantujeme nejlepší cenu rudé růže na trhu, a to 45 Kč.

Nebo se vydejte originálnější cestou a vyberte stále oblíbenější květiny v krabičce. Doručení květin lze sledovat online, takže pokud nemůže strávit Valentýna spolu, budete přesně vědět, kdy má následovat zamilovaný telefonát. I k tomuto máme připraveno pár zajímavých tipů – Překvapte ji květinovou krabičkou s růžemi v oblíbené barvě.

A pokud se chcete poradit přímo s námi, na infolince Florea.cz čekají milé dámy, které vědí první i poslední nejen o květinách, ale hlavně o tom, po čem ženy touží.

V souvislosti se svátkem svatého Valentýna by vás mohlo také zajímat:

Valentýn 2022: rudá růže nad zlato

Vzkazy a přání k svátku sv. Valentýna