Valentýn 2020 - jaký vzkaz poslat s kyticí?

Poslat květinu na Valentýna je snadné, ale vymyslet ten správný vzkaz už je složitější. Růže časem odkvete, ale kartičku s Vašimi milými slovy si jistě ráda schová. Nechte se inspirovat.

Nejčastější vzkazy k Valentýnu

Den svatého Valentýna je z pohledu prodejce květin jedním z nejnáročnějších svátků. Tisíce doručených kytic se vzkazy už může odhalit, jak moc kreativní čeští muži jsou.

Za posledních 5 let vede jednoduché a přesto silné „Miluji Tě“. Zastánci stručnosti obsadili i druhou příčku se vzkazem „Krásného Valentýna, lásko“. Polovina zákazníků, kteří objednali kytici online však dává přednost delším, osobním textům. Populární jsou zejména veršované vzkazy.

Sv. Valentýn

10 romantických vzkazů pro vaši inspiraci

Způsobů jak vyjádřit svou lásku a obdiv je mnoho. Pokud nemůžete najít ta správná slova, nechte se inspirovat výběrem vzkazů:

Jsi duha, lemující mojí cestu životem.

❤️

Miluji tě nejen za to, jaká jsi, ale také za to, jaký jsem já, když jsem s tebou.

❤️

Půvab růže vynikne pouze v rukách tak krásné slečny jako jsi Ty.

❤️

Budu Tě milovat 365 dní v roce, nejen na Valentýna.

❤️

Jsi sluncem mých dnů a hvězdnou oblohou mých nocí. Jen díky Tobě neztrácím správný směr.

❤️

Jsi mi vzorem, jsi mi inspirací, která mi vždy sílu vrací. Tvůj úsměv je to, o čem v noci sním. Nemohu se dočkat, až ho zase uvidím.

❤️

Jsi ta, na kterou jsem čekal spoustu let. Složil bych Ti tisíce něžných vět. Vyřval bych je na celičký svět, že Ty jsi ten nejkrásnější květ.

❤️

Nemohu najít správné věty a právě proto Ti teď dávám květy. Snad dokáží za mě dnes říct, že vážím si Tě čím dál víc.

❤️

Zapomeň na každý splín, dnes je svatý Valentýn, raduj se a užívej si, že na světě sama nejsi.

❤️

Valentýn je svátek srdcí, které patří k sobě, takže byl vlastně vytvořen na míru mně a Tobě

 

TIP: Desítky dalších vzkazů, přání a básniček (nejen) k Valentýnu najdete tady.

Symbolika počtu růží

Málokdo tuší, že kromě květomluvy mají svůj význam i počty růží v kytici. Populárních 21 růží v sobě ukrývá „Mé srdce patří jen tobě." Pro ženaté se hodí 27 růží symbolizujících „Miluji Tě, má manželko." 88 růžemi žádáte o odpuštění a rovných sto růží vyjadřuje největší oddanost a hlubokou lásku.

Sudý nebo lichý počet?

Líbí se vám význam počtu, ale přemýšlíte, za poslat lichý nebo sudý počet růží? Jak říká Ladislav Špaček, odborník na etiketu, pravidlo lichého počtu je dnes už jen zbytečnou pověrou. Dodržuje se zejména u starších ročníků, ale není nutné se jím nechat svazovat. Pokud ho přeci jen ctíte, pak i vám umožňuje darovat sudý počet, a to k narozeninám a výročí.