Ekologické obaly - Cesta k udržitelnosti

Ekologické obaly se stávají středem pozornosti v květinářském průmyslu. Společnost Circular představuje 100% recyklovanou fólii, vytvořenou z plastového odpadu.

Ekologické obaly: Krok směrem k udržitelnosti

Diskuze o udržitelném balicím materiálu je stále aktuální a v Circular si toho jsou velmi dobře vědomi. Pokud je plast skutečně recyklován, předčí běžné alternativy. "Pokud plastový odpad neskončí v přírodě a oceánu, pak je plastový sáček lepší volbou než papírový nebo bavlněný sáček."

Dříve jsme informovali o založení společnosti Circular, iniciativy Crea Print Group, Fresco Flowers a Kras Recycling, která chce zpřístupnit plastový odpadový tok Royal FloraHolland udržitelnější. Společně vytvořili systém, pomocí kterého jsou obaly z polyethylenu (PE) a polypropylenu (PP) 100% sbírány a 100% zpracovávány pomocí moderních technik upcyklování. Dříve tento rok se to promítlo do štítku a nyní je zde také fólie.

Ekologické obaly

Během týdne veletrhu FloraHolland představila společnost Fresco Flowers 100% recyklovanou fólii pro svého pěstitele Timflor na aukčním hodinách v Aalsmeeru. Tato fólie je vyrobena z plastového odpadu (květinové fólie) z Royal FloraHolland. Fresco Flowers tento koncept vyvinulo ve spolupráci s Circular Plastics a pomáhá tak co nejvíce snížit jednorázové použití nového plastu. Protože fólie byla recyklována, bohužel není možné ji udělat 100% průhlednou. "Ale příběh za tím, že ze starých květinových obalů může být vyroben nový obal, považujeme za tak silný, že se odvážíme vzdát průhlednosti, ale zachovat udržitelný vzhled. Fólie jsou potištěny organickými inkousty a samozřejmě chrání produkty během přepravy."

Kromě toho nové obaly perfektně fungují na stávajících strojích Fresco Flowers bez jakýchkoli úprav. Dokonce lze dosáhnout úspory energie, což má opět pozitivní dopad na uhlíkovou stopu.

100% recyklovaná fólie byla prezentována společnostmi Fresco Flowers a Circular na FHTF a IFTF. Začátek bude s jedním druhem Mariyo! od Timflor a následně budou uvedeny další druhy. V polovině roku 2020 přejdou také někteří pěstitelé ve Fresco na recyklovanou fólii.

V souvislosti s tímto tématem by vás také mohlo zajímat:

Důraz na udržitelnost a ochranu přírody při dovozu a prodeji květin

Květiny z farem s označením Fairtrade

Květinová burza Aalsmeer v číslech a faktech

Certifikáty: Co znamenají a proč nás mají zajímat?