Květiny a vyznání lásky: jak na to?

Chcete vyznat lásku a nevíte jak na to? Nebo své ženě chcete připomenout, že vám na ní stále záleží? Drahé šperky ani luxusní dovolená k tomu nejsou potřeba, stačí něco tak (ne)obyčejného jako květiny. Jak je do vyznání lásky originálně zapojit?

100 růží je "klasika"

Kdo by to byl řekl, ale i v našich končinách zahnízdil zvyk darovat nebo poslat ženě našeho srdce kytici 100 růží. Zatímco americká "květinová etiketa" říká, že sto růží se posílá jako omluva ženě, česká květinová etiketa zmiňuje jen sudé a liché počty květin.

A tak sto růží si čeští muži vybrali jako gesto, kterým vyznávají lásku. Zkuste se inspirovat 7 nejkársnějších vyznání, nebo koukněte do naší veliké databáze (nejen) zamilovaných vzkazů a přání. Kytice bez vzkazu je totiž jako špagety s kečupem, ale bez sýru :) Že takový romantický dárek opravdu funguje víme z vlastní zkušenosti :)

Květiny jako vzpomínka

Romantika jako hrom pro páry, které jsou spolu už delší čas. Pamatujete si, jakou květinu jste jí přinesl na první rande? Nebo ze kterých květin byla svatební kytice?

Tak právě tyto květiny (ideálně ve stejném počtu) jí darujte nebo pošlete, třeba k výročí. Pokud připojíte romantický vzkaz, efekt se zesílí. Tady je malá inspirace od našich zákazníků:

Jedna slunečnice, jejíž kráse si ten večer nesmírně konkurovala. Pamatuješ, lásko?

❤️

Dnes jako před 10 lety: 15 růží, velká čokoláda a sladká slova, co večer Ti pošeptám. Krásné výročí.

❤️

Nikdy nezapomenu, jak jsi mi je před lety hodila na hlavu. Dnes už snad ne :) Dej je raději do vázy a užij si je.

Kytice místo pozvánky

Vyznejte jí lásku osobně a květiny použijte jen jako prostředníka, jako pozvánku na romantický večer. Pro jistotu jí nechte kytici doručit o pár dnů dříve a na vzkaz ke kytici pro ni napište kdy a kde se sejdete - nebo ještě lépe: kdy a kde ji vyzvednete.

A jaké květiny zvolit? Ideálně její oblíbené, pokud víte. Pokud nevíte, s kyticí růží jistě nešlápnete vedle. Barvy růží: bílá, krémová, červená, růžová - symbolizují upřímné jednání a trvalé city.

Jak by vyznání lásky nemělo vypadat


I upřímně a od srdce myšlené vyznání lásky může skončit (společenským) faux-pas. A to hlavně v případě, kdy ženu obdarujete květinami, které nemá ráda. Zkuste zjistit, třeba od kamarádky/sestry/kolegyně, které květiny to jsou.

Druhý trapas se ukrývá za písmenky, tzn. ve vzkazu ke květinám, který obsahuje pravopisné nebo gramatické chyby. Pokud vám na obdarované osobě záleží, tak se alespoň, když jde o vyznání lásky snažte těch pár slov napsat správně. 

Pokud napíšete MYLUJU TĚ, JSY LÁSKA MÉHO ŽIVOTA, NIGDY TĚ NEOPUSTÍM nebo UŠ SE TĚŠÍM, AŽ SE ZÝTRA UVYDÍME, je to trapas jako hrom. A stáváte se to častěji, než si možná myslíte :)

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

7 nejkrásnějších vyznání lásky

15 vyznání lásky poslaných s květinou

15 nejhezčích citátů o lásce

14 nejkrásnějších SMS přání k Valentýnu

20 básniček z lásky a zamilovaných vzkazů

Po čem ženy touží: vyznání lásky

Co muž říká barvou květin