Kdy je Den matek v roce 2020?

V roce 2020 slavíme Den matek v neděli 10. května.

Kdy je Den matek v roce 2020?

Zapomnětlivé hlavičky, zakroužkujte si v kalendáři vždy druhou květnovou neděli. Je škoda mít dobrý úmysl, na který si o několik týdnů později zděšeně vzpomenete pod záplavou každodenních starostí. Letos to s maminkou roztočíte v neděli 10. května.

Přání ke Dni matek

Jak poděkovat mamince a vyjádřit své pocity, když máte knedlík v krku a slzy v očích? Maminka stojící před vámi je na tom nejspíš úplně stejně, což situaci nedělá snazší.

Nezoufejte. Básničky ke Dni matek už zaměstnaly mnoho tvůrčích hlav před vámi. Můžete tak mamce originálně popřát, a to i přesto, že nemáte pověstné básnické střevo. Začtěte se do dojemných přání a veršů, které jsme pro vás připravili.

Našli jste přání pro maminku ke Dni matek, u kterého v duchu vidíte tu vaší dojatě či naopak pobaveně slzet? Pak vám mluví přímo z duše. Jestli jste autorem vy, Jaroslav Seifert nebo anonymní šikula z internetu, není podstatné. Vždy totiž záleží jen na jediné věci - co tím chtěl básník říci.

kytice-pro-maminku-den-matek-2020-5.jpg (256 KB)kytice-pro-maminku-den-matek-2020.jpg (249 KB)

Online květinářství

Co by to ale bylo za přání bez pořádného pugétu? Květinářky si v tuto roční dobu pravidelně procvičují svaly. Právem očekávají zástupy lidí, kteří chtějí udělat radost maminkám.
Možná ale máte květinářství či dokonce vaší maminku daleko. Nebo čekání v dlouhých frontách jednoduše není vaší oblíbenou nedělní kratochvílí. Ve všech případech vložte důvěru do online květinářství. V době koronavirové je to navíc ta nejbezpečnější možnost nákupu.

A teď si už představujte, jak u šálku vonící kávy vyberete tu pravou kytici růží nebo jiných čerstvých květin. Populární jsou také míchané kytice ušité maminkám na míru, nebo vsaďte na praktické a zároveň roztomilé květinové krabičky od našich šikovných floristek. A co takhle úchvatná kytice 100 květů růží? Vaší fantazii se meze nekladou.

Rozvážka květin na Den matek a doručení květin až domů? U nás ano!

Ať už je vaše maminka v jiném městě nebo vás nadchla představa elegantního kurýra s úžasnou kyticí a vzkazem, jsme tu pro vás. Rozvoz květin je skvělým řešením ve všech případech. Pro maminky a jejich svátek fungujeme i o víkendu. Navíc jsme v současnosti zavedli nová opatření pro bezpečný rozvoz květin.

Ten nejlepší dárek ke Dni matek

Pamatujte, že největším dárkem vždy bude vaše přítomnost a společně strávené chvíle. Navštivte ji, poseďte u kávy jako za starých časů a zavzpomínejte na veselé historky. A to nejen v tento den.
Role matky totiž nikdy nekončí. I když vám bude plápolat na dortu padesát svíček, bude vše prožívat s vámi. Za probdělé noci, vlny pubertálního hněvu, vyžehlené průšvihy a hlavně za její milou přítomnost si zaslouží vše, co se penězi vyčíslit nedá.
Kvetoucí dárek, který provoní místnost a také krásný vzkaz je všeříkajícím symbolem, kterým celoroční péči o tuto výjimečnou ženu můžete završit.

kytice-pro-maminku-den-matek-2020-4.jpg (230 KB)

Den matek a jeho historie

A jak je to tedy s tou komercí? Je Den matek jen novodobý výmysl? Nemějte obavy. Museli bychom zpětně otočit téměř stovku kalendářů, abychom se dostali k vůbec prvnímu Dni matek v České republice. Anna Reeves Jarvisová za mořem a Alice Masaryková v našich končinách. Dvě dámy, které měly jednu věc společnou - neúnavně bojovaly za práva matek a jejich ocenění. Víte, že při první mezinárodní a oficiální oslavě Dne matek se psal rok 1914? U nás získal své místo o 9 let později.

Pokud vás ani historie nepřesvědčí, zkuste se na to dívat z jiného úhlu. Například tak, že Den matek je ideální příležitostí věnovat kromě dárku i vzpomínku. Takovou, která bude hřát ještě dlouho poté, co kytičky odkvetou a přání najde útočiště v šuplíku.