Díl první: velikonoční květiny do vázy

Velikonoční pátek (14.dubna) a Velikonoční pondělí (17.dubna) se nezadržitelně blíží. Města už jsou plná magnolií a dalších kvetoucích stromů, velikonoční trhy otevírají své brány a sehnat v obchodě vajíčka je více než jindy téměř nemožné :)

Že jste nestihli velikonoční přípravy? V květinářství nezbyla ani jedna hrnková květina? Nevěšte hlavu - velikonoční výzdoba z čerstvých řezaných květin má také něco do sebe a je levnější. Ale hlavně: nezáleží na tom, zda jsou to květiny jarní nebo ve velikonočních barvách. Pokud se přeci jen chcete držet velikonočních barev, máme pro vás pár tipů na žluté květiny, které váš domov zaručeně rozsvítí.

Žluté růže

I malá kytice žlutých růží postačí k tomu, abyste svůj domov nakazili velikonoční náladou. Žluté růže nabízejí široké spektrum od jemných odstínů až po zářivé barvy. Pokud budete chtít žluté růže ve váze kombinovat s jinými barvami, volte méně nápadné barvy, než je žlutá.

Žlutým růžím to bude krásně slušet s bílými růžemi nebo s růžemi světle růžovými. Jde však pouze o doporučení, záleží hlavně na vašem vkusu. Kromě klasických jednokvětých růží existují ještě růže trsové. Jsou to růže s více drobnými něžnými kvítky (odtud jejich další název: vícekvěté růže).

Žluté narcisy

Omamná vůně a velikonoční atmosféra pohltí ty z vás, kteří si do vázy vyberou žluté narcisy. Jsou velmi oblíbené jak v hrnkové, tak v řezané podobě. Výhodou řezaných narcisů je hlavně možnost kombinování s dalšími jarními květinami. Do vázy si tak můžete naaranžovat velikonoční kytice přesně podle vašich představ. Krásná je například kombinace narcisů a tulipánů nebo narcisů a chryzantém.

 

PŘEJÍT NA: Velikonoční květiny: které si dát do vázy? 2. díl