Jak usušit svatební kytici

Jak usušit svatební kytici? Začněte tím, že ji rozdělíte na menší svazky a odstraníte listy. Konce stonků svažte gumičkou a svazky pověste na tmavé místo s dostatečným prouděním vzduchu. Usušené květiny můžete na závěr zafixovat profi sprejem na suše

Jak usušit svatební kytici

Něco málo o sušení svatební kytice

Téměř každá vdaná žena na svou svatbu jistě velmi ráda vzpomíná. Prakticky jedinou fyzickou vzpomínkou na ten den je svatební album. Je to trochu škoda, když si uvědomíme, kolik práce dalo vybrat svatební kytici nebo dort, ze kterých zůstanou právě jen fotografie. Ale nemusí to být tak úplně pravda. Svou svatební kytici si můžete usušit na památku.

Usušit svatební kytici v domácích podmínkách není až takový oříšek. K sušení řezaných květin potřebujete jen správné místo, trochu trpělivosti a sprej na sušené květiny. Ne všechny řezané květiny je možné usušit tak, aby výsledek splnil očekávání. Nejlepších výsledků dosáhneme s drobnějšími, pevnějšími rostlinami jako je například levandule. Dále jsou to květiny tmavších barev, které blednou méně a zanechávají si svou plnou barvu.

Sušené svatební kytice jsou skvělým lapačem prachu a drobných nečistot. Problém jednoduše vyřešíte fénem. Jen dejte pozor na to, aby vám z kytice něco zbylo a neměla jste sušené okvětní lístky po celém pokoji.

Kytice 25 luxusních růží EVER RED 60cm

Kytice 25 luxusních růží EVER RED 60cm
Tip -6%
55 kusů dodání od 20. 4. 2024

1 813 Kč 1 697 Kč

Detail

Kytice 25 luxusních růží RED NAOMI! 50 cm

Kytice 25 luxusních růží RED NAOMI! 50 cm
Tip
12 kusů dodání od 20. 4. 2024

1 604 Kč

Detail

Kytice 25 luxusních růží EVER RED 80cm

Kytice 25 luxusních růží EVER RED 80cm
Akční Doprava zdarma
8 kusů dodání od 20. 4. 2024

2 069 Kč

Detail

Jak usušit svatební kytici - postup

  1. Svatební kytici rozdělte na menší svazky podle druhu květiny. Velké květy, například pivoněk sušte pro jistotu jednotlivě.
  2. Odstraňte všechny listyvybírejte jen zdravé květiny.
  3. Jestliže jsou některé stonky moc tenké, omotejte je floristickým drátkem.
  4. Následně svažte dva až tři stonky gumičkou, nebo lýkem. Pokud se rozhodnete pro gumičku, neutahujte ji moc pevně, aby nedošlo k tvorbě záhybů a tím pádem i zahnívání.
  5. Květiny zavěste hlavičkami dolů. Sušte je na tmavém místě s dostatečným prouděním vzduchu. Mezi nimi a stropem by měl být alespoň 15 cm prostor. 
  6. Nespěchejte a nechte kytici pořádně vysušit (2 až 4 týdny).
  7. Výsledek zafixujte sprejem na sušené květiny. Podpoříte stálost barev a květy se nebudou drolit. Postačí i klasický lak na vlasy.
  8. Svatební kytici neparfémujte a vyhněte se také spreji s vůní. Sušené květy v sobě pachy zadržují a po čase by vám tato vůně mohla být nepříjemná.

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Jak usušit růže

5 kreativních tipů, jak využít květiny z kytice

Tvary svatební kytice - vyberte si tu VAŠI

Vše o objednávání svatební kytice

Video: Odpovídáme na nejčastější dotazy