Podzimní svatební kytice: hřejivé barvy ohně

Není divu, že se tolik svateb odehrává právě na podzim. Které jiné roční období hraje tolika krásnými barvami a nabízí tak nejen nevěstám širokou škálu barev? Pokud se vaše svatba bude konat také na podzim, určitě vás zajímá, jak může vaše svatební kytice vypadat.

Bílá jenom na šatech

Není to snad proto, že by podzimní svatební kytice postrádaly romantiku, ale jde čistě o sladění barev s přírodou. Na podzim je bílá maximálně ranní mlha, ale přes den kolem nás potkáváme pestrou škálu hřejivých barev od žluté, přes oranžovou a fialovou až po ohnivě rudou. A právě takové bývají i podzimní svatební kytice.

Málokterá z nich bývá jen z jedné barvy a pokud ano, hrají si floristé alespoň s odstíny, aby kytice nepůsobila nudně až smutně. Pokud ale na bílých květinách trváte, existují kompromisy. Moc krásnou přízdobou v tomto případě bývá vratič nebo pár květů bílých růží.

Pokud je vaším přáním jít k oltáři s decentní kyticí, můžete se ohnivých barev bez obav vzdát. V tom případě pro vás budou perfektní fialové, růžové a zelené květiny a dekorační zeleň (klidně i barvená).

Dekorační zeleň v hlavní roli

Zatímco příroda na podzim pomalu usíná a chystá se na zimu, podzimní svatební kytice hýří zelenými tóny jako kdyby bylo jaro. Přítomnost většího množství dekorační zeleně, nebo zelených květin je znát. To ale neznamená, že pro ostatní květiny tu nezbývá místo.

Romantičky by si jistě neuměly představit svatební kytici bez růží. Jen růžovou tu nahrazují podzimní barvy - oranžová, fialová, žlutá a červená.

Dozvuky léta pak představují slunečnice, které už může být problém na podzim sehnat, ale pokud se dostatečně dopředu domluvíte s květinářstvím, můžete mít úspěch.

V podzimních barvách najdete i kaly, jiřiny, karafiáty, gerbery a mnoho dalších květin. Za podzimní dekorační zeleň pak "kopou" astrantie, cordyline (dračinka), eukalyptus, zvonečkovec modrý, rozrazil a vratič. Pokud chcete být opravdu originální, vaši svatební kytici mohou zdobit i listy dubu nebo šípek.

Ať už vám naše tipy pomohly anebo si stále nevíte rady, obraťte se na naši floristku. Ráda vám poradí s výběrem svatební kytice a uváže ji přesně podle vašich přání a potřeb.