Valentýn 2021: Darovat červené růže? Vyberte raději jinou barvu

Květiny na Valentýna vždy potěší. Pokud vám ale v hlavě automaticky naskakuje spojení Valentýn = červené růže, zbystřete. Řekneme vám, proč je lepší na Valentýna na červené růže zapomenout.

Možná se vám to už taky stalo. Na Valentýna jste v květinářství koupili kytici červených růží. Peněžence jste dost odlehčili, ženu jste potěšili. Nicméně neuběhlo ani pár dní a růže vám doma ve váze shnily. Čím to je? 

Červené růže k Valentýnu?

Valentýn šponuje ceny červených růží nahoru a kvalitu sráží dolů 

Je to tím, že na Valentýna, tedy 14. února, jsou červené růže velmi často extrémně dražší, ale i méně kvalitní než po zbytek roku. Je to tak, bohužel. Ale proč?

Na Valentýna chce červené růže koupit každý. Nejdřív obchodník, pak koncový zákazník. Třeba zrovna vy. Jenže poptávka po červených růžích ze strany obchodníků mnohonásobně převyšuje jejich celosvětovou nabídku. Jinak řečeno – pěstitelé celého světa nejsou schopni vypěstovat takové množství červených růží, kolik zákazníci na Valentýna chtějí. 

Co je výsledkem valentýnského povyku?

Zdražení. Ceny červených růží na holandské květinové burze se na Valentýna vyhoupnou na 5 až 10násobnou cenu oproti normálu. Strašný skok, že?

Snížení kvality. Někteří pěstitelé se snaží si na Valentýna přilepšit. Aby měli přímo na Valentýna více růží k prodeji, sklidí část růží ještě před Valentýnem a do té doby je udržují v chladu. Když si pak na Valentýna koupíte takové růže vy, už mají za sebou mnohdy 3 týdny od sklizně. Proto není divu, že vám po pár dnech doma ve váze zhnědnou. Jak se vám už možná stalo.

My ve Florea se těmto neférovým praktikám snažíme zabránit. Jak?

  1. Na holandskou květinovou burzu jezdíme na Valentýna vždy osobně, abychom si kvalitu růží zkontrolovali přímo na místě. 
  2. Dovážíme pro vás i jiné druhy a barvy růží, abyste měli možnost volby. 
  3. Spolupracujeme jen s prověřenými pěstiteli, kteří dbají na kvalitu a nešidí.

Co ale neovlivníme ani my, jsou extrémní ceny červených růží na Valentýna. Proto vám radíme – naprosto upřímně. Nežli na Valentýna darovat červenou růži, raději sáhněte po jiné barvě růže. Proč?

  • Jak už jsme řekli – červené růže jsou na Valentýna méně kvalitní a dražší
  • Darovat na Valentýna červenou růži jakožto symbol lásky je svým způsobem klišé – neboli dělá to každý
  • Ne každá žena má červené růže ráda – třeba dává přednost jiným barvám

Bílé růže Florea.cz

Červené růže se nemusí líbit všem ženám 

Buďte originální. Třeba vaši ženu víc než růže červené potěší sněhově bílé, optimisticky žluté nebo třeba pastelově růžové růže. Každá žena má jiný vkus a co potěší jednu dámu, druhou nadchnout nemusí. Že z toho máte hlavu v pejru?

Ve Florea.cz vám s výběrem té pravé kytice rádi pomůžeme. Naše slečny v zákaznické podpoře všechny naše růže znají a z reakcí klientů vědí, co se ženám líbí. Pomohou vám vybrat tu pravou kytici pro vaši milou ať už na Facebooku, e-mailu nebo po telefonu.  

Valentýn bez stresu. Předobjednejte si kytici včas

Věděli jste, že ve Florea jsme na Valentýna schopni odbavit jen určitý počet květinových objednávek. Proč? Chceme zachovat kvalitu, proto nikdy nebereme více objednávek, než jsme schopni 100% zvládnout

Zájem o naše kytice na Valentýna je ale každoročně obrovský a bohužel nejsme schopni přijmout všechny objednávky. Jak mít svou kytici na Valentýna 2021 jistou? 

Zaregistrujte se k odebírání našeho newsletteru dole na stránce Florea.cz. Než spustíme objednávky valentýnských kytic, napíšeme vám den předem e-mail. Díky tomu budete o spuštění objednávek vědět včas a valentýnská kytice pro rok 2021 vám neuteče. 

Před dobou covidovou jsme doručení valentýnských kytic řešili osobním odběrem. V roce 2021 ale musíme chránit naše zaměstnance i zákazníky, proto jsme osobní odběr kytic na Valentýna 2021 bohužel museli zrušit.

Užijte si krásného Valentýna!