Pěstování růží v Ekvádoru: Exkluzivní růže z Jižní Ameriky

Ekvádor je světovým lídrem v pěstování exkluzivních růží díky svému ideálnímu klimatu a úrodným půdám. Jeho růže symbolizují kvalitu a luxus na globálním trhu s květinami.

Pěstování růží v Ekvádoru

Ekvádor, známý svými exkluzivními růžemi, je jedním z hlavních hráčů na globálním trhu květin. Díky příznivému klimatu a úrodným půdám se země stala třetím největším vývozcem květin na světě.

Sopka Cayambe - Ekvádor

Ekologické a ekonomické výhody

Ekvádor nabízí ideální podmínky pro pěstování růží. Díky mírnému klimatu není třeba stavět náročné skleníky. Toto vede k úspoře energie a redukci emisí CO2. Ekvádorské farmy tak nabízejí pracovní příležitosti tisícům místních obyvatel.

Kvalita a rozmanitost ekvádorských růží

Růže z Ekvádoru jsou proslaveny jako jedny z nejlepších na celém světě. Díky úrodné vulkanické půdě a stabilnímu klimatu rostou růže silnější, s většími hlavami a intenzivnějšími barvami. Ekvádor nabízí širokou paletu růží, od klasických červených a bílých odrůd až po exotické dvoubarevné a duhové varianty.

Kvalitní řezané růže z ekvádorských farem

Export a globální trh

Ekvádor dodává květinové produkty do 72 zemí světa. Ačkoli USA jsou hlavním odběratelem, Ekvádor se otevírá i dalším trhům, jako je Rusko a evropské země. Ekvádor je třetím největším vývozcem květin na světě, což je obdivuhodný úspěch.

Ekvádorská produkce růží v číslech

Ekvádor se pyšní pozicí třetího největšího vývozce řezaných květin na světě. Zde jsou některé klíčové informace:

  • Dominantní produkt: Růže s podílem 73 %.
  • Zaměstnanost v roce 2013: Více než 103 000 lidí.
  • Příjmy v roce 2013: 837 milionů dolarů.
  • Umístění farem: Většina farem růží je v provincii Pichincha v Andách, kde nadmořská výška mezi 2 800 a 3 000 metry přispívá k delšímu vegetačnímu cyklu a pěstování růží s velkými květy.
  • Postavení na trhu: Ačkoli se ekvádorský květinářský průmysl setkává s výzvami, zejména v souvislosti s ruským trhem, stále zůstává silným hráčem na globálním trhu s květinami.

Kde koupit ekvádorské růže?

Chcete vědět, kde koupit Ekvádorské růže? Na Florea.cz nabízíme Ekvádorské růže za skvělou cenu od 48 Kč. Navíc můžete poslat kytici s osobní kartičkou se vzkazem nebo citátem někomu blízkému. Doručujeme kamkoli v ČR za 145 Kč chlazenými vozy, aby růže dorazily v perfektním stavu.

V souvislosti s pěstováním Ekvádorských růží by vás mohlo zajímat:

Tessa Corporation: Pěstování růží na vrcholu světa

Rosaprima - pěstitel ekvádorských růží

Ekvádorské růže - Florea.cz

Růže a jejich historie: symbol války i lásky

Galerie: Ekvádorské růže

Video: Odpovídáme na nejčastější dotazy