Jak požádat ženu o ruku skrze květiny?

Do roka a do dne, říká se. Pokud si láska vašeho života přeje svatbu v létě, je ten nejvyšší čas na žádost o ruku. Ať už bez prstýnku nebo s prstýnkem, květiny by měly být u takové události vždy.

Pomalu ji připravte na velký večer

Žádost o ruku nemusí začínat až večer uprostřed romantické večeře nebo večerní plavbě po Vltavě. Začněte si partnerku připravovat už během dne. Možností jak do toho zapojit čerstvé květiny je hned několik:

  • nechte jí doručit květiny do práce,
  • přijďte za ní "na skok" do práce s kyticí jejích oblíbených květin sám,
  • přijďte do kanceláře dříve než ona, kytici květin jí nechte ve váze na stole - třeba i s čokoládou.

Žádost o ruku už pak bude taková třešnička na dortu za celým dnem. Na vaše zásnuby pak bude vzpomínat nejen jako na krátký moment jednoho večera, ale jako na souhru krásných překvapení. Tomu se říká romantika!

V hlavní roli květinová krabička

Krabičky plné květin jsou oblíbeným dárkem k narozeninám nebo k výročí. Pokud ji chcete požádat o ruku právě v tento den, můžete květinovou krabičku využít místo krabičky na zásnubní prstýnek.

Překvapení můžete doladit k naprosté dokonalosti romantickým vzkazem (pár jich najdete i v naši databázi vzkazů), který ke květinovým krabičkám tiskneme. Pokud je vaše partnerka romantička tělem i duší, jistě si růže nebo květiny v krabičce ráda usuší na památku.

Postel plná růží

Aneb hezky po americku. Plátky růží rozprostřené po posteli i na zemi jsou romantika jako hrom. Pokud ale na takové piplání nemáte čas, použijte klidně celé růže, ale honem s nimi do vázy jak jen to bude možné. Jinak zkracujete životnost růží a to by byla škoda. Jen pozor na tento romantický akt - má svá úskalí:

  • ujistěte se, že vaše láska postel plnou růží ocení - může vám vynadat, že růžím ubližujete,
  • pozor na trny v posteli, aby jste zásnuby nestrávili na pohotovosti,
  • je-li alergická na květiny, mohlo by to mít neblahé zdravotní následky.

Jak by žádost o ruku neměla vypadat

Žádost o ruku musí probíhat tváří v tvář. Pokud jí pošlete květiny domů nebo do práce se vzkazem: vezmeš si mě? aniž byste byl u předání květin osobně přítomný, postrádá to jak veškerou romantiku, tak upřímnost. Odpověď NE přeci slyšet nechcete.

Také se zcela nehodí žádat o ruku s kyticí usušených květin nebo květin černé barvy, případně v sudém počtu. Ideální jsou, z hlediska květomluvy kytice červených, bílých, krémových nebo růžových růží anebo jiné bílé květiny. Právě tyto barvy a druhy květin nejvýrazněji symbolizují upřímné city, hlubokou lásku a souznění.