Jak pečovat o stabilizované květiny

Stabilizované nebo také věčné růže, jsou, díky své složité technologii výroby, drahé květiny. Pojďme se společně podívatm jak se k nim chovat a jak se o ně postarat, aby vám dlouho dělaly radost.

Kvalitní stabilizovaná růže vám nabízí příležitost zastavit čas v okamžiku, aniž byste museli investovat svou energii do údržby a péče. Pojďme se společně podívat, co je potřeba k péči o vaše stabilizované růže a k udržení vašich vzpomínek na další roky.

Kytice stabilizovaných růží

Co je to stabilizovaná růže?

Než se pustíte do péče a údržby, je důležité lépe porozumět tomu, co jsou stabilizované růže . Jedná se o 100% skutečné květiny, které vydrží až 730 dnů nebo déle, aniž by se musely zalévat. Naše růže jsou přírodní květy, které byly pěstovány a sklizeny v přírodním prostředí.

Tyto květy procházejí složitým technologickým procesem, který jim umožní stát se růžemi, které vypadají a působí jako čerstvě řezané květiny, ale vydrží roky bez údržby.

 

Tipy jak zajistit, aby vaše stabilizované růže vydržely co nejdéle

 

1. Mějte růže v interiéru

Venku mimo dům či byt je několik prvků, které mohou snížit dlouhotrvající životnost růže. To zahrnuje věci jako změny teploty, vítr, vlhkost, prach a dokonce i zvědavá zvířata, která si s nimi mohou chtít hrát. Proto je nejlepší uchovávat své růže uvnitř v domě.

Uchovávejte je na suchém místě

V každém domě je několik míst , kde se může vlhkost zachytit , například kuchyně. Toto není nejlepší umístění pro vaše stabilizované růže. Příliš vysoká vlhkost nad 70% může zkrátit životnost květiny, bez ohledu na to, zda je stabilizovaná nebo čerstvá. Protože stabilizované růže jsou stále organickým prvkem, je třeba se vyvarovat jejich vystavení prostředí, které urychluje jejich degradaci.

Vyhněte se přímému slunečnímu záření

Díky inovativní technologii jsou věčné růže během procesu konzervace přebarveny. Poté se musíte ujistit, že růže nejsou vystaveny přímému slunečnímu záření po dlouhou dobu. To může způsobit ztrátu barvy květů.

Zabraňte kontaktu s vodou

I když se vaše věčné růže cítí a vypadají jako čerstvě řezané růže, nemůžete je vystavit vodě. Pokud se přece jen dostanou do kontaktu s vodou, mohou květy ztratit vlastnosti, které jim pomáhají vydržet dlouhou dobu. Na druhou stranu je to dobrá zpráva, protože to znamená, že se nemusíte starat o každodenní výměnu vody, aby květiny zůstaly živé a zdravé.

Minimální manipulace je nejlepší

Nemanipulujte se svými růžemi příliš často. Každý opakovaný dotyk a stisk lístků či květů opět zkracuje její životnost. Pokud tak učiníte, může to způsobit trvalé poškození. Tuto květinu je nejlepší ponechat na místě a obdivovat ji spíše, než ji držet nebo se jí dotýkat.

Zajistěte, aby vaše zachovalé růže vydržely

Jak vidíte, existuje několik málo věcí, které můžete udělat, abyste zajistili, že vaše stabilizované růže vydrží co nejdéle. Mějte na paměti tyto informace, abyste si své růže užili roky a uchovali si vzpomínku na speciální událost nebo den v okolí.

 

V souvislosti s tématem "stabilizovaných růží" by vás také mohlo zajímat:

Stabilizované růže

Stabilizace květin metodou lyofilizace