Proč se naše fotografie kytic nelíbí všem a co s tím (ne)budeme dělat

Vypadal by náš instagramový a facebookový účet lépe, kdybychom na něm měli profesionálně nasvícené a v postprodukci upravené fotografie? Bezesporu ano. Ale my chceme být autentičtí a nelhat vám.

Klasická i online květinářství používají při své prezentaci profesionální fotografie, nebo velmi krásné „načančané“ pugéty z fotobanky. Vedle nich potom může někdy Florea.cz vypadat jako obchůdek, prodávající malé květy, které nemají tu správnou barvu. Opak je ale pravdou.

„Proč fotíte zavřené květy? Nevypadá to pěkně!“

Pro nás je ze všeho nejdůležitější, aby každý zákazník od nás dostal čerstvé květiny, které vydrží nadstandardně dlouho. Abychom toho docílili, tráví u nás květiny co nejméně času. Přímo z holandské burzy je chlazenými vozy převezeme k nám, kde je zkušené floristky uvážou v překrásnou kytici. Právě v tento moment ji ve skladu fotíme a foto kytice květin posíláme e-mailem tomu, kdo kytici objednal.

A jelikož jsou v tento moment růže i ostatní květiny jen pár dnů po sklizni, jsou jejich květy většinou ještě úplně, nebo alespoň částečně zavřené. My ale nechceme čekat až se otevřou. To bychom pak obdarovaného či obdarovanou připravili téměř o celý den radosti.

To nám za to nestojí.

Míchaní kytice z květinové aukce

„Objednal jsem XL květy a na fotce vypadají mnohem menší. Co je to za podvod?”

Žádný podvod, ale opět - zavřené květy. Vaše milá sice možná dostane od kurýra skromně vypadající kytici, ale nejpozději druhý den se květy otevřou a dostaví se pořádný WOW efekt! Jestliže jste po předání kytice dostali milou, děkovnou zprávu, další den se těšte na telefonát plný nadšeného povyku. Taková kytice 100 růží udělá radost hned dvakrát, a pak těší ještě dalších několik dlouhých týdnů

„Na fotkách je vidět špinavá podlaha. Nestydíte se?”

Nestydíme se ani trochu. Po podlaze totiž běháme. A to co nejrychleji, abyste se mohli z květin radovat co nejdříve. Kdybychom kytice po uvázání transportovali do perfektně vybaveného ateliéru a nechali na ně svítit profesionální světla, dost bychom jim tím ublížili. A to, že to ostatní květinářství takto dělají, nás nepřesvědčí o tom, že je to tak správně.

Od nás dostanete fotografii přesně TÉ VAŠÍ kytice. Té, kterou chcete říct „Miluju tě!”, „Vezmeš si mě?”, nebo „Je mi to líto”. Té, kterou jste si nechali uvázat přesně podle vašich představ. Té, kterou hned druhý den dostane ta nebo ten, který je vám tolik blízký. Kytice fotí floristka těsně po uvázání v našem skladu.

Autentická, skutečná fotografie tedy občas zachytí i část podlahy. Ale nás to netrápí. Hlavní pro nás je, aby byl náš zákazník přesně informován o tom, co dostane.

Míchaná jarní kytice v krabičce z květinové aukce

„Vaše konkurence má červenější růže!”

Jsme si vědomi toho, že fotografie našich konkurentů jsou někdy červenější, žlutější a zelenější. Tyto fotografie ale zpravidla nejsou úplně reálné. Kytice jsou nasvícené umělými světly, jsou dobarvované a ti nejodrzlejší prodejci používají i filtry. To ale rozhodně neznamená, že jejich růže jsou kvalitnější. „My prostě nechceme zákazníka balamutit a perfektní instagram nebo youtube nám nestojí za možné zklamání. Takže fotíme naše kytice ve skutečných barvách a reálném světle. A nikdy, nikdy tomu nebude jinak,” dodává majitel Florea.cz, Jiří Hemrle.

Naším cílem je, aby každý nás zákazník dostal přesně to, co si objednal: čerstvou, předchozí den uvázanou kytici, která ve váze rozkvete do krásy a vydrží čerstvá až 3 týdny. A i když se občas setkáme s názorem, že naše prezentace není tak profesionální, jako u naší konkurence, my si stojíme za tím, že naše kytice jsou nejkvalitnější a nejdostupnější na českém trhu.

A i když to na našich fotkách není znát, naši zákazníci o tom moc dobře vědí.

>>> Objednejte si kytici 100 růží. Darujte WOW efekt! <<<