Proč jsou naše kytice na eshopu jen virtuální?

A co vůbec znamená to "virtuální"? Jen aby to neznamenalo to samé, co virtuální pohlednice a kytice nedorazila jen na obrázku e-mailem. Ale nebojte, hned si to vysvětlíme. Dnešní článek je přesně o tom, proč jsou naše kytice, které můžete nakoupit online na našem eshopu jen virtuální a co to přesně znamená.

Pojem virtuální kytice

To v našem Florea slovníku znamená jediné: kytice, která existuje jen online. Skládá se z názvu, fotografií, ceny, popisku produktu, seznamu použitých květin a množství, které je skladem. Jen fyzická podoba kytici chybí. Tedy zatím.

Virtuální kytice, která "svítí" online na eshopu jen čeká na to, až se někomu zalíbí, aby mohla být uvázána ze skutečných řezaných květin.

Jakmile si ji vy nebo někdo jiný objednáte, naše kolegyně se pustí do práce a stvoří pro vás opravdu čerstvou kytici.

Proč to děláme a k čemu je to dobré

Proč jsme se rozhodli jít cestou virtuálních kytic - tzn. že všechny kytice na našem eshopu existují jen online? Máme k tomu hned dva dobré důvody. Tím prvním je kvalita řezaných květin. Jejich cesta od pěstitele do vaší vázy probíhá převážně v chladu - chladem se přirozeně pozastaví stárnutí řezaných květin.

Nejen teplo, ale i manipulace s květinami urychluje jejich stárnutí. Kdybychom květiny vázali ihned po jejich příjezdu do kytice, tak jim pak ani návrat do chladu pak už nepomůže.

Proto necháváme květiny v původních obalech a v chladném prostředí našeho skladu až do doby, než se někomu naše online nabízené kytice zalíbí.

Den před doručením naše floristky kytici uvážou a druhý den ji doručíme k zákazníkovi - čerstvou a krásnou. Od kytice, které nabízíme online byste tu svou vůbec nerozeznali.

Druhý důvod, proč jsou naše kytice z růží a dalších květin jen virtuální je čistě pragmatický. Nemůžeme předvídat, o které kytice bude zájem a o které ne.

Kdybychom kytice dopředu uvázali a nikdo by si je nekoupil, mohli bychom je za pár dnů akorát tak vyhodit. Zároveň bychom si řezané květiny blokovali a nemohli je použít do jiné kytice.

Pokud Vás zajímá, jak na Florea vznikají nové kytice, tak se můžete začíst do jednoho z našich starších článků.