Jak na Florea vznikají nové kytice

Říká se, že kolik lidí, tolik chutí. Není tomu jinak ani s květinami. Kytice z čerstvých květin lidé nevybírají jen podle barvy, ale kytice vybírají i podle ceny, příležitosti, vkusu, pocitu nebo typu ženy. Máme štěstí na naši floristku, která má míchání kytic v malíku a díky ní si u nás dokáže vybrat kytici téměř každý. Jak nové kytice pro naše internetové květinářství vznikají vám přiblížíme právě teď!

Inspirace odjinud, ale i přímo od vás

Nápady na nové typy kytic jsou všude kolem.: v časopisech, ve floristických magazínech, ve filmech... Ale čím dál častěji nacházíme inspiraci i mezi vámi, zákazníky. Často se totiž pouštíte do vymýšlení vlastních květinových mixů, které u nás ještě nemáme. Některé se nám tak moc líbí, že se jimi naše floristka inspiruje.

Názvy kytic pochází ze jmen řeckých bohyň. Snažíme se, aby jméno kytice ladilo s jejím stylem a jako celek dávala smysl. Takže v našem květinářství můžete vybírat kytice nejen podle toho, jestli se vám líbí, ale také podle konkrétní bohyně. Třeba taková kytice Athena je pojmenovaná podle bohyně moudrosti. Obdivujete-li na své ženě její moudrost, je tato kytice přímo pro ni.

Jedna reální kytice, jedna virtuální

Ta nejkreativnější část, vymyslet novou kytici, je za námi. Teď už je to pěkný "fičák". Namíchá se jedna vzorová kytice, která si jde zahrát na modelku k naší fotografce do ateliéru. Mezitím floristka míří k počítači. V systému vytvoří novou virtuální kytici, ke které později přidá i fotografie. Zadá nejen druhy květin a jejich počet, ale také balicí materiál a čas potřebný pro uvázání kytice.

Od teď už dostupnost kytice hlídá systém. Ten se nikdy nezastaví a co minutu prochází skladové zásoby. Jakmile "zjistí", že jsou skladem všechny květiny pro kytici, začne kytici zobrazovat na našem eshopu. A co kytice, která se stala na pár minut modelkou? Tu vám pak ještě ten samý den nabídneme v naší internetové aukci jako novinku. Takže jí dostane nejčerstvěji, jak to jen umíme.

Čerstvost každé kytice je na prvním místě

Říkáte si, proč nevyrobíme několik stejných kytic předem? Proč vůbec děláme kytice na přání? Vždyť bychom si mohli "hodit nohy na stůl" a prostě počkat až si kytice někdo objedná. To je sice pravda, ale zakládáme si na čerstvosti. Takže žádné předpřipravené kytice, které se tísní v kýblech a svázané stuhou.

Všechny kytice v našem internetovém květinářství jsou jen virtuální a svou fyzickou podobu získají až den před doručením. Do té doby věnujeme jednotlivým květinám do kytice specifickou péči, odpočívají v chladu a tmě, aby nezačaly stárnout. Díky tomu každou kytici vážeme ze 100 % čerstvých květin.

A úplně stejně fungují i naše květinové krabičky :)