Představujeme: kytice červených růží

Klasika nad klasiky: kytice červených růží. Všeříkající, romantická, luxusní, malá i velká. Která žena by si nepřála dostat také jednu takovou? Pro jakou příležitost se kytice červených růží nehodí, komu ji můžete darovat a jaký význam ji přisoudila květomluva si dnes přiblížíme.

Nejčastější důvody darování kytice červených růží: dárek k výročí, dárek k narozeninám, vyznání lásky, dárek pro radost, dárek k Valentýnu

Kytice červených růží: dárek, který není pro každou ženu?

Mýtus č. 1: Mnoho lidí žije v domnění, že kytice červených růží je dárek jen pro zamilované a jinde pro ni není místo. Že darovat červené nebo dokonce rudé růže ženě, která není naší partnerkou, manželkou, životní láskou je faux-pas. Inu, zkusíme vám tento předsudek trochu vyvrátit.

Ano, květomluva sice poukazuje na to, že červené růže říkají: "Miluji Tě" a "Jsi má jediná", ale to neříká nic o tom, komu mohou tato slova patřit.

Vždyť svou maminku, sestru nebo nejlepší kamarádku také milujete a je pro vás jediná na světě.

Mýtus č. 2: Kytice červených růží mohou darovat muži ženám, ženy ženám nikoli. Tak o tom už si udělejte obrázek sami, ale co je špatného na tom, když dcera daruje mamince kytici červených růží?

Zkrátka, putuje-li kytice červených růží v rodinných nebo velmi blízkých kruzích, je její darování i jiné ženě než partnerce v pořádku.

Mohlo by vás také zajímat: Lichý nebo sudý počet květin

Pro koho tedy kytice červených růží není?

Dostat sebe i obdarovanou do úzkých byste mohli v případě, kdy by šlo například o vaši kolegyni z práce, případně šéfovou nebo bývalou lásku.

Pokud není vaším záměrem vyjádřit jí lásku, vášeň či touhu, ale jen úctu, obdiv nebo poděkování, nejsou červené růže vhodné. Kytice červených růží by je mohla zaskočit a dámy by si nemusely umět poradit s jejím výkladem.

Kolegyně nebo šéfová by vás mohla podezřívat z utajených citů nebo byste zkrátka jen působili neprofesionálně.

Výjimku tvoří pouze to, pokud podarujete všechny kolegyně současně jednou růží - třeba jako milé gesto k Valentýnu nebo k MDŽ.

A co vaše bývalá láska? Ta by si tento akt mohla také vyložit po svém - například jako vyznání lásky nebo pokus o návrat.