Květiny na svatební dort

Svatební dort je jedním z nejdůležitějších prvků svatebního stolu a jeho vzhled je často středem pozornosti. Dotvořte sladké umělecké dílo květinami na svatebním dortu.

Jak vybrat květiny na svatební dort

Výběr správných květin pro svatební dort je důležitým krokem k dosažení harmonie a krásy. Zde je pár tipů, jak vybrat květiny na svatební dort:

  • Barevná paleta: Zamyslete se nad barevnou paletou svatebního dortu a vyberte květiny, které ladí s touto paletou. Můžete zvolit květiny ve stejných odstínech nebo kontrastní barvy, které vytvoří zajímavý vizuální efekt.
  • Velikost a tvar květin: Uvažujte o velikosti a tvaru květin, které chcete použít na dortu. Měly by být dostatečně malé, aby se pohodlně vešly na dort, ale zároveň dostatečně výrazné, aby přitahovaly pozornost.
  • Odrůdy květin: Vyberte květiny, které jsou vhodné pro použití na jídle, aby nedošlo k žádnému nebezpečí pro zdraví. Konzultujte s profesionálním květinářem, který vám může doporučit vhodné odrůdy.

Květinová dekorace svatebního stolu

Jak použít květiny na svatebním dortu

Správné umístění květin na svatebním dortu je klíčové pro dosažení esteticky příjemného vzhledu. Zde jsou některé způsoby, jak použít květiny na svatebním dortu:

  • Korunka květin: Vytvořte korunku květin, kterou umístěte na vrchol dortu. Tato korunka přidává eleganci a vytváří centrální bod zájmu.
  • Květinové okraje: Umístěte květiny kolem okrajů dortu, buď po celém obvodu nebo jen na vybraných místech. Tento způsob vytváří romantický a jemný vzhled.
  • Jednotlivé květiny: Použijte jednotlivé květiny jako výrazné akcenty na dortu. Umístěte je na strategická místa, jako jsou vrcholky dortových vrstev nebo mezi vrstvami.

Květina na ozdobení svatebního dortu

Květiny na svatební dort od Florea.cz

Na Florea.cz najdete široký výběr květinových dekorací, které jsou vhodné pro svatební dorty. Naši floristé vám pomohou vybrat ty nejkrásnější květiny a poradí vám, jak je správně umístit na dort. Oživte svatební dort květinovou výzdobou a vytvořte z něj umělecký kousek, který zaujme všechny vaše svatební hosty.

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Květiny do vlasů nevěsty

Květinový náramek pro nevěstu

Kytice pro nevěstu

Květiny na svatební stůl

Jak usušit svatební kytici

Kytice pro svědkyně a družičky

Svatební květinové dekorace vozidel