Kolik stojí orchidej? Faktory ovlivňující cenu

Přemýšlíte o koupi orchideje a ptáte se, kolik by vás to mohlo stát? Ceny orchidejí se pohybují širokým spektrem, na Florea začínají už od 45 Kč. Pojďme se podívat na faktory, které ovlivňují cenu těchto elegantních květin.

Orchideje jsou jedním z nejrozmanitějších rodů květin na světě, s více než 25 000 druhy a stovkami tisíc hybridů. Jejich cena může být ovlivněna několika faktory.

 

Cenu orchidejí ovlivňují hlavně
tyto faktory:

Druh orchideje: Ne všechny orchideje jsou si rovné. Některé druhy jsou vzácnější než ostatní a to ovlivňuje jejich cenu. Běžné druhy jako Phalaenopsis můžete najít za ceny začínající na 45 Kč.

Péče o orchideje: Orchideje vyžadují speciální péči a podmínky pro růst. To zahrnuje speciální substrát, kontrolu teploty, vlhkosti a světla. Tyto náklady na pěstování jsou pak zahrnuty do ceny orchideje.

Velikost a věk orchideje: Velké a plně vyvinuté orchideje obvykle stojí více než mladé rostliny. To je způsobeno tím, že starší rostliny vyžadují více času a péče.

Kvalita květu a rarita: Orchideje s velkými, zdravými květy a silnými stonky jsou obvykle dražší. Vzácné a obtížně dostupné orchideje mohou být výrazně dražší. Některé vzácné druhy mohou stát tisíce korun za jednu rostlinu.

Nyní, když znáte faktory ovlivňující cenu orchideje, můžete lépe porozumět, proč se ceny tak liší. Na florea.cz nabízíme širokou škálu orchidejí za přijatelné ceny. Orchideje pro vás nakupujeme na největších světových. Navštivte náš web a objevte krásu těchto úchvatných květin.

 

K tématu orchideje by vás mohlo také zajímat:

Orchidej člunatec (lat. Cymbidium): co o ní víme?

Květomluva letem světem

Inspirační videa a fotografie pro Vaší tvorbu

Jak vybrat svatební kytici