Čerstvé květiny Florea - nejkratší cestou od pěstitele až do vázy

Právě jste odklikli objednávku kytice růží. Jen co opadne ranní rosa, zahradník na květinové plantáži vybírá ty nejkrásnější květy. Pečlivě ustřihne růže na dlouhých stoncích. Opatrně je zabalí a předá do chladícího vozu Florea.

V centrále zručný florista uváže nádhernou květinovou vazbu, ke které přidá vaše přání k svátku. Elegantní kurýr pak z vozu Florea předá v požadovaný čas kytici vaší nejdražší, která překvapeně čte vzkaz s přáním. Kurýr se ukloní a odjíždí rozvážet radost do dalšího domova. 

Květinová farma

I tak může vypadat cesta květiny ze záhonu až do vázy. Pro nás ve Florea je totiž důležitá čerstvost, kvalita a perfektní služby. Hledáme pro květy tu nejkratší cestu, proto využíváme vlastní dopravu, bez prostředníků a přepravních společností. Na našich stránkách naleznete pouze ty květiny, které pro vás zrovna vykvetly.  Tak se dostanou co nejrychleji až k těm, které chcete potěšit. 

Cesta květin z farmy přímo k vám 

V okamžiku, kdy květiny objednáváte, obvykle ještě rostou na farmě. Florea nejčastěji nakupuje čerstvé květiny přímo u pěstitelů nebo na holandské burze. Poté je vlastními chladícími vozy dováží do centrály. 

Zkušený personál vytvoří vazbu podle vašich představ, a poté kytice putuje v bezpečí chladícího boxu do jednoho z našich rozvozových center, která máme v Olomouci, Brně, Jihlavě, Praze a Plzni. Tam je připravena naše flotila speciálně vybavených chladících vozů, kterými je doručují vyškolení kurýři přímo k vám. A to opravdu kamkoli v České republice. 

Proč používáme vlastní dopravu? 

Květiny jsou křehké. Krása potřebuje speciální zacházení. Při dopravě čerstvých květin běžnými společnostmi se snadno poškodí, polámou, nebo zvadnou, vystavené chladu nebo přílišnému horku. Pokud si objednáte květiny spolu s potravinami, přímo trpí při kontaktu s ovocem nebo zeleninou. Pár nádechů ethylenu a květy smutně klopí hlavy. 

Proto věnujeme přepravě speciální pozornost. Dopravu čerstvých květin z farmy (nebo z letiště) až k vám domů zajišťujeme sami, vlastními vozy. Po celou dobu dbáme na to, aby květiny byly správně uloženy a měly příjemnou teplotu. Naše chladící vozy v zimě květy zahřívají a v létě je ochlazují. Přitom dbáme na to, aby nezažily teplotní šok při předání. Teplotní rozdíl vůči okolí je vždy max. 10 – 13 °C. Květy pak při správné péči ve váze vydrží svěží a krásné i několik týdnů. 

Řekněte to květinou

Florea neprodává pouze krásu květů. Prodává zážitek, radost, emoce. Předává nabídky k sňatku, přání k narozeninám i upřímné omluvy. Proto jsou naši sympatičtí kurýři speciálně vyškoleni a elegantně oblečeni. 

Kurýři jsou svědky dojetí, pláče i radosti.  Umí potěšit správně volenými slovy a mlčet, když je to vhodné. Nikdy neprozradí tajemného dárce, pokud to sami nechcete! 

Kytice na cesty

Kdy kytice dorazí? Sledujte kurýra prstem po mapě 

Zatímco obdarovaný ještě nic netuší, vy můžete na mapě sledovat cestu květin. Každý kurýr má speciální číslo, podle kterého poznáte, kde se právě nachází. Jeho číslo najdete v potvrzovací SMS. Po doručení dostanete zprávu, že kytice byla v pořádku předána. 

Čas doručení vám sdělíme den předem prostřednictvím SMS. Jednu věc neumíme, a to objednávky ve stejný den. Je to proto, že vždy objednáváme čerstvé květiny. Pokud vám čas doručení nevyhovuje, můžete se pokusit domluvit s kurýrem. Nabízíme ale i prémiovou službu Doručení na minutu přesně. Kurýr dorazí na místo s předstihem několika minut, vyčká v autě a ve zvolený okamžik předá krásné překvapení. 

Za doručení ručíme!

Pokud chcete vědět, zda jsme zakázku splnili na 100 %, můžeme vám předem zaslat fotografii uvázané květiny. A to opravdu té, kterou jste si objednali, a kterou budeme doručovat. 

Pokud potřebujete poradit nebo máte jakoukoliv otázku, můžete kontaktovat naši zákaznickou podporu. To platí i v případě reklamace. Díky vlastní dopravě vám za celý proces doručení ručíme