Barvená růžová růže Carise Vendela

Prozkoumejte fascinující svět barvených růží Cerise Vendela, jejich jedinečný proces obarvování a péči, kterou vyžadují.

Barvená růže Cerise Vendela: Fascinující spojení přírody a umění

Barvené růže Cerise Vendela jsou výjimečné pro svou dokonalou sytou barvu, která je výsledkem tajného procesu obarvování. Tato odrůda je založena na populární krémové růži Vendela, která je často obarvována na různé barvy, včetně této nádherné růžovo fialové varianty.

Proces obarvení růží Cerise Vendela

Obarvení růží Cerise Vendela je proces obestřený tajemstvím. Ihned po sklizni, když jsou květy ještě zavřené, jsou stonky ponořeny do speciální lázně s barvícím roztokem. Roztok proniká stonkem až ke květu, kde probarvuje celý květ do dokonalosti. Přesné složení barviva zná jen několik vyvolených.

Zdravotní nezávadnost barvených růží

Všechny barvené květiny vzbuzují řadu emocí. Některým prostě jen vadí, že se čerstvé růže barví, jiným se barvené růže ani trochu nelíbí. Na internetu i mezi floristy někdy panují vášnivé diskuze, zda jsou nebo nejsou krásné. Vznikla také řada spekulací o tom, zda jsou barvené růže zdravotně nezávadné. Můžete si být jistí, že jsou.

Nejen v EU podléhá barvení růží přísným zákonům a tresty za porušení jsou nemalé. Růže se obarvují jen přírodními barvivy. Navíc každý náš dodavatel barvených růží vlastní evropskou certifikaci, která to dokazuje. Má to samozřejmě i své nevýhody. Přírodní barviva jsou náchylná na kontakt s vodou, ale toho se obávat nemusíte, pokud budou barvené růže jen ve váze.

Péče o barvené růže Cerise Vendela

Barvené růže Cerise Vendela vyžadují stejnou péči jako neobarvené růže. Řezání pod úhlem 45 stupňů, umístění do čisté vody a udržování mimo přímé sluneční světlo a zdroje tepla jsou klíčem k udržení těchto krásných květin v co nejlepším stavu. Je také důležité pravidelně měnit vodu a přidávat květinovou výživu.

Barvené růže Cerise Vendela jsou k dispozici v mnoha květinářstvích a online obchodech. Na Florea.cz můžete zakoupit tyto jedinečné květiny v různých velikostech od 40 do 80 centimetrů za bezkonkureční ceny.

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Červené růže Furiosa

Jak pečovat o řezané květiny?

Red Naomi - luxusní superprémiové růže od pěstitelů Brockhoff a Van der Drift Roses

Lichý nebo sudý počet květin do kytice? Poradíme.

Profesionální doručení květin Florea

Přáníčka, vzkazy a básničky k narozeninám

Podívejte se také do naší galerie fotek a videí