Královské lilie? Správný název je orientální.

Lilie jsou nazývány královnou květin. V tomto článku se dozvíte všechny potřebné informace o druzích lilií, včetně toho, jak se postarat o tyto květiny, aby zůstaly zdravé a krásné.

Nejlepší ceny královských lilií už od 85 Kč

Florea doručuje královské lilie přímo od pěstitelů z Holandska, proto vám můžeme garantovat nejlepší cenu a 100% kvalitu. Většina dovážených lilií je v nejvyšší kvalitě s počtem květů na jednom stonku 4+ až 5+ a délkou stonku 90 až 110cm. Lilie doručujeme úplně čerstvé, takže mají zcela uzavřené květy. Proto, pokud je chcete předat jako dárek, doporučujeme objednat dva až tři dny před předáním, aby mohly nakvést.

Jaké jsou druhy lilií?

Existuje několik druhů lilií, z nichž každý se vyznačuje odlišnými květy. Nejoblíbenějším druhem jsou orientální (královské lilie). Asiatické (hybridní) lilie jsou výrazné díky své krásné vůni a jsou vhodné pro pěstování v truhlících nebo zahradách. Trubkovité (longiforum) lilie jsou největší druhy lilií a mají charakteristický tvar květů.

Tipy jak pečovat o lilie

Pro zdravý a krásný růst lilií je důležité zajistit jim správnou péči. Lilie potřebují slunečné nebo polostinné stanoviště a dobrou drenáž půdy. Je také důležité dbát na dostatečnou zálivku a hnojení, aby rostlina mohla růst a rozkvést. Pokud chcete mít v zahradě nebo v nádobě dlouho trvající květiny, pravidelně odstraňujte odkvetlé květy a začínající semena.

 

Jak dlouho vám lilie vydrží? 

Lilie jsou krásné květiny, které mohou vydržet po mnoho dnů nebo dokonce týdnů. Při správné péči mohou řezané lilie vydržet čerstvé až 2 týdny. Pokud chcete prodloužit životnost lilií, je důležité jim pravidelně měnit vodu a udržovat je mimo přímé sluneční světlo.

 

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Podívejte se na videa o královských liliích

Dárky na Den matek 2023  a tip na lilie