Mnohokvětá růže

Možná už jste po nich pokukovali, ale zatím stále váháte nad jejich nákupem. Mnohokvěté, nebo také trsové růže, jsou přitom ve světě velice populární. Co o nich možná nevíte?

Popularita mnohokvětých růží

Proč jsou tedy mnohokvěté růže tak oblíbené? Hlavní roli hraje fakt, že to hezky vypadá. Více drobných růžiček na jednom stonku zkrátka nepůsobí tak gigantickým dojmem, ale naopak velice roztomile.

Snadno zapadnou jako dekorace do každé domácnosti a nepřebijí místnost tím, že by vyčnívaly. Milují je také floristé, protože jsou to růže romantické a snadno kombinovatelné do svatebních kytic.

Jak dlouho vydrží trsové růže?

Trvanlivost těchto růžiček není o nic menší než u běžných růží. Při správné péči mají šanci zdobit vaši vázu až 14 dnů. S péčí je to trochu jiné. Zatímco jednokvěté růže si poradí s menší až středně vysokou hladinou vody, vícekvěté růže potřebují vodu téměř až pod květy. Je to osvědčený postup, kterého se drží i ti nejlepší pěstitelé.

Pokud se rozhodnete vybrat trsovou růži do dárkové kytice, vybírejte opatrně. Nevyplatí se kombinovat je s růžemi velkých hlav. Růžičky v kytici zaniknou a velké růže jim budou rychleji pít vodu. Ideální jsou růže s malými až středně velkými hlavami, případně karafiáty či pivoňky.

Samozřejmě nezapomeňte dbát na pravidla lichého a sudého počtu květin v kytici (ano, i když se jedná o míchanou kytici) a na správnou péči, která růžím prodlouží život ve váze a vám radost z jejich nákupu.

Značení mnohokvětých nebo také trsových růží

Jak poznáte, kolik poupat je na jednom stonku? Na našem e-shopu je to snadné. Za názvem růže najdete číslo se symbolem plus, a právě toto číslo určuje minimální počet květů na stonku. Tzn. 5+ znamená, že jedna růže má 5 či více růžiček.