Řezané růže z Florea.cz vydrží čerstvé i 3 týdny. Čím to?

„Maminka byla nadšená, růže ji ve váze vydržela tři týdny.“ Často nám v souvislosti s takovou potěšující recenzí chodí i dotaz, čím růže napouštíme. Odpověď? Ničím. Jen se k vám dostala čerstvá květina a vy jste ji poskytli perfektní péči.

Proč radost z kytice často uvadne už po pár dnech?

Je pravděpodobné, že jste se cestou z práce rychle zastavili v květinářství, abyste domů přinesli působivou kytici růží. Kytice a stejně tak radost z ní ovšem uvadla klidně již po 3 dnech. Proč tomu tak je? 

Na růže čekalo při dlouhé cestě hned několik mezi zastávek v podobě burz, velkoobchodů, skladů a přepravců. Vy si tak do vázy vkládáte květinu, která má za sebou 9 dnů dost možná s kolísavou teplotou, nevhodnými procesy skladování a nedostatkem výživy. I kdybyste dodrželi všechny pokyny v péči o řezané květiny, nebudete se kochat déle než pár dnů.

Čerstvé červené růže vydrží i 3 týdny

Na Florea si kupujete růže, které ještě rostou ve skleníku

Růžeme bereme z holandské burzy nebo přímo z farem od pěstitelů v Africe. Díky tomu víme přesně, které květiny budou letecky doručeny určitý den do Holandska. Když si tak objednáváte menší puget pro radost nebo honosnou kytici růží, rostou ještě ve skleníku. 

Tip Florea: Věděli jste, že u nás máte možnost nechat si zaslat fotografii vaší uvázané kytice a pak si objednat doručení i na minutu přesně?

Řezaným růžím dopřáváme ve skladech přepychový servis:

  • Pro čerstvé růže jezdíme 4x týdně. Jejich cestu můžete díky GPS sledovat online.
  • Poté, co dorazí do Florea, jim dáváme napít speciálního výživového a dezinfekčního roztoku.
  • Tím zabráníme vzniku bakterií, které jsou častým důvodem rychlého uvadnutí.
  • Růže skladujeme ve tmě v chladících boxech o teplotě 2 °C, aby se do plné krásy rozvinuly až u vás doma.
  • V případě, že si objednáte kytici, vážíme ji až den před doručením a přepravujeme v chlazených vozech.

Tím se postaráme o to, že k vám posíláme růže, které vydrží minimálně týden. Jsou mezi nimi ovšem i takové odrůdy, jako například růže Rhodos, Red Naomi, La Belle nebo Testarossa, které vám doma vydrží až 16 dnů. Pokud ovšem dodržíte pár základních pravidel.

Výdrž řezaných růží můžete ovlivnit od prvního okamžiku

Poté, co vám je kurýr předá, jim seřízněte stonky pod tekoucí vodou. I přesto, že je ve Florea seřezáváme, řez se velmi rychle zaceluje. Růže by tak nemohly pít, i kdybyste je postavili do vázy plné vody. Vázu naplňte tak, aby hladina vody dosahovala do ¾ výše stonku. Nezapomeňte na výživový a dezinfekční roztok společně s odstraněním listů, trnů a postranních výhonků ve vodě. Vyhnete se tak vzniku bakterií. 

Tip Florea: Průběžné péči o řezané květiny, která prodlouží jejich životnost na maximum, jsme se věnovali v tomo článku.

Na Florea jsme přesvědčeni o tom, že naše růže vydrží dlouho. Proto na ně máte záruku 72 hodin. Vyberte si z největšího výběru odrůd růží a dopřejte sobě nebo svým blízkým kytici opravdu čerstvých růží.