Mnohokvěté řezané růže: krásné a snadno aranžovatelné květiny

Řezané mnohokvěté růže jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít dlouho kvetoucí květiny v aranžmánech. V tomto článku se podíváme na několik druhů a dozvíme se, jak se o ně správně starat.

Druhy řezaných mnohokvětých růží a pěstitelé

Řezané mnohokvěté růže jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí mít dlouho kvetoucí květiny. Na Florea.cz najdete mnoho druhů těchto růží, včetně odrůd od pěstitelů jako jsou Kordes nebo Poulsen. Mezi oblíbené druhy patří například 'Perla' od Kordes, 'Sunset' od Poulsen nebo 'Pink Flamingo' od švýcarského pěstitele Stämpfli.

 

 

Specifikace a zajímavost mnohokvětých růží

Mnohokvěté růže jsou specifické tím, že na jednom stonku mohou mít mnoho květů, což znamená, že v jednom aranžmánu můžete použít jen několik stonků a vytvořit tak plný a krásný efekt. Tyto růže jsou také velmi snadno aranžovatelné, protože jejich větve jsou měkké a pružné. Zajímavostí je, že některé odrůdy mohou kvést po celou sezonu, pokud jsou pravidelně odebírány květy.

 

Péče o řezané mnohokvěté růže

Péče o řezané mnohokvěté růže je velmi podobná jako u ostatních řezaných květin, rozdíl je v množství vody. Doporučujeme vysokou hladinu vody, protože mnohokvěté růže mají velkou plochu okvětních lístků a odpaří obrovské množství vody, které je potřeba doplnit poměrně štíhlým stonkem. Důležité, je umístit je do čisté vázy s vodou a pravidelně měnit vodu, aby se zabránilo bakteriím a plísním.  Také je třeba odstranit všechny listy a organické zbytky, které by mohly být ponořeny do vody, protože to může vést k rozkladu vody a způsobit hnilobu a rozvoj bakterií.

 

V souvislosti s mnohokvětými růžemi by vás také mohlo zajímat:

Videa našich mnohokvětých růží

Mnohokvětá růže

Mnohokvěté trsové růže: péče a spousta dalších informací

Jak pečovat o kytici řezaných růží