Kytice pro maminku na svatbu

V tomto článku vám představíme tipy a rady, jak vybrat správnou kytici pro maminku, jaké květiny a barvy zvolit a jakou vazbu preferovat.

Kytice pro maminku na svatbu:

Vyjádření lásky a vděčnosti

Když vybíráte kytici pro maminku na svatbu, je důležité vzít v úvahu několik faktorů, abyste vytvořili dokonalý vzhled, který bude vyjadřovat vaše city. Zde je několik tipů na výběr správné kytice:

  • Zohledněte její styl: Při výběru kytice se zaměřte na styl a preference vaší maminky. Pokud má ráda jemné květiny, zvolte menší květy s delikátními lístky. Pokud je výrazná a ráda se středem pozornosti, můžete zvolit větší a výraznější květy.
  • Ladění s barvou svatebního dne: Zvolte barvy kytice, které budou ladit s celkovou barevnou paletou svatebního dne. Můžete se inspirovat barvou svatebních květin nevěsty a sladit květiny maminky s tímto barevným konceptem.
  • Symbolika květin: Vhodným způsobem vyjádřete své city k mamince je vybrat květiny s příslušnou symbolikou. Například růže vyjadřují lásku, lilie symbolizují čistotu a orchideje reprezentují eleganci a krásu.

Kytice na svatbu pro maminku

Výběr vazby a stylu

Vazba kytice pro maminku by měla být elegantní a měla by ladit s celkovým vzhledem svatební výzdoby. Zde je pár nápadů na vazbu a styl:

  • Kompaktní kulatá kytice: Tento klasický styl kytice je oblíbený pro svatební kytice maminky. Je kompaktní a snadno se drží, což z ní dělá skvělý doplněk.
  • Pomander kytice: Pomander kytice je stylová volba, kdy květy jsou uspořádány do koule. Tento netradiční a originální styl dodá kytici pro maminku jedinečnost.
  • Vázanka na zápěstí: Pokud chcete mamince nabídnout praktičtější alternativu, můžete zvolit květinovou vázanku, kterou si může nasadit na zápěstí.


Na Florea.cz najdete široký výběr kytic a vazeb pro maminky na svatební den. Prohlédněte si naši kategorii Kytice pro maminku a najděte tu pravou kytici, která vyjádří vaši lásku a vděčnost.

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat:

Květiny do vlasů nevěsty

Květinový náramek pro nevěstu

Kytice pro nevěstu

Pivoňky - královny svatebních kytic

Jak usušit svatební kytici

Kytice pro svědkyně a družičky

Svatební květinové dekorace vozidel