Květiny: ten nejlepší možný dárek pro ženu

Zapomínat je lidské. Málokdo vám ale odpustí, pokud dorazíte na oslavu narozenin s prázdnou. Naštěstí, když všechno ostatní selže, květiny nezklamou nikdy. Pugét růží, míchaná kytice, květiny v krabičce... To jsou dárky pro ženu, které zachrání téměř jakoukoli situaci.

Kytice květin není poslední možnost

Ale jediná správná možnost. VŽDY. Muži k nákupu květin často přistupují jako k poslední možnosti, když zapomenou koupit hlavní dárek.

"Tak aspoň tu kytku" nemusíte říkat vůbec se svěšenou hlavou. Naopak, pochlapíte-li se s originalitou, cenou a velikostí kytice, budou jí kytici ostatní přítomné ženy závidět.

Stačí si uvědomit, že ženy průběžně během roku dostávají k různým příležitostem parfémy, krémy na ruce, krémy na nohy, pleťové masky, rtěnky a všechna další ženská zkrášlovadla.

Dárky jsou to sice praktické, jenže... Zajít do drogerie a vybrat tam kosmetický balíček v akci umí každý. Květiny jsou oproti tomu emoční záležitost. A o to více, umí-li se správně předat.

A jak se správně předává taková kytice pro ženu?

Tak za prvé je třeba myslet na to, že přicházíte pouze s květinami, tedy hlavním dárkem. Sáhněte hlouběji do kapsy, ať se za sebe pak nemusíte stydět, jen protože nesete tři růže a trochu "zelí".

Zda budou v papírovém obalu nebo v celofánu záleží na tom, co žena více ocení. Papír je více eko, celofán ozdobná záležitost.

Květiny převázané stuhou jsou samozřejmost. A protože ženy milují drobné dárky na památku, v tomto případě je kytice se vzkazem jasná věc.

Zatímco květiny uvadnou (případně si květiny usuší), vzkaz ke květinám jí zůstane jako milá památka na vaši osobu. Pojďte si na náš blog pro inspiraci, jak napsat vzkaz ke květinám pro ženu k jakékoli příležitosti.

A ještě jednou: květiny pro ženu vždy

Nemyslete si, pánové, že pokud jste na dárek pro ni nezapomněli, květiny jsou pasé. I velké dárky jako poukaz na masáž, prstýnek nebo spodní prádlo by měla nějaká ta kytice květin doplnit.

Proč? Zkrátka je to otázka etikety a tradice. Darováním květin vyjadřujete náklonnost k obdarované a dáváte tak najevo, že si plně uvědomujete, že je žena, která si květiny zaslouží.

Pokud je kytice pouze vedlejším dárkem, nemusí být vůbec velká. Postačí i menší kytice sestavená z jejích oblíbených květin nebo podle květomluvy.

Pokud nevíte, zda se hodí dát sudý nebo lichý počet květin, raději volte lichý, jak je zatím stále ještě zvykem.