1.díl: kamenný obchod versus online květinářství

Proč nakupovat květiny online, když mám květinářství za rohem? Květiny tam můžu vidět, fyzicky si je osahat, poradit se s květinářkou... Když nakoupím květiny online, nekupuji zajíce v pytli?

 

Možná už vás takové otázky přiměly kliknout v prohlížeči na křížek a zajít do květinářství za rohem. Nákup květin ale není o tom, že buď je budete nakupovat jen online nebo jen offline.

Někdy je zkrátka opravdu výhodnější zajít do nejbližšího květinářství, jindy se zase vyplatí otevřít si Florea.cz a nakoupit květiny na internetu.

Ve zkratce: pokud na nákup květin nespěcháte, dejte si na čas a vyberte si květiny online.

Pokud je čas vás nepřítel a potřebujete květiny hned, květinářství při cestě postačí. Pojďme si ale pořádně shrnout výhody a nevýhody nákupu řezaných květin v kamenném obchodě a v eshopu.

Pestrý výběr květin, kvalita růží, doplňková zeleň

Ne v každém městě, a už vůbec ne na vesnici, se poštěstí najít květinářství s pestrou nabídkou květin. Velká města jako Praha, Brno nebo Olomouc to mají s květinářstvími snazší. Prakticky na každém rohu nějaké najdete. Ale ani tam nemusíte být s nabídkou řezaných květin spokojeni. Nabídka řezaných květin je tady limitována:

  • velikostí prostor,
  • rozpočtem,
  • poptávkou - pravděpodobně budou do květinářství chodit převážně ti samí lidé, kteří jsou na stávající nabídku zvyklí a změnu moc neocení.

Je třeba smířit se s tím, že takové květinářství moc nevyroste a bude nabízet stále dokola to samé. Online květinářství, alespoň ta, která nedodávají květiny z kamenných prodejen, disponují logistickým skladem. Samozřejmě tak mohou nabízet mnohem více řezaných květin.

Ceny růží a dalších řezaných květin

Právě díky tomu, že Florea.cz disponuje vlastními sklady, máme nižší náklady, než kamenná prodejna s květinami. Můžeme vám tak nabídnout levné růže, ale také mnoho speciálů a luxusních odrůd růží.

Sklad sice nafukovací nemáme, ale vždy se tu najde místo na nějakou tu novinku. Proto je naše nabídka květin opravdu pestrá, zajímavá a jistě i vy v ní můžete najít to, co hledáte.

PŘEJÍT NA: Kamenný obchod vs. online květinářství, 2. díl