Je vhodné darovat muži květiny?

Darovat nebo nedarovat chlapovi čerstvé květiny není ta otázka, kterou bychom si měli pokládat. Otázkou je, při jaké příležitosti a jaké květiny. To je oč tu běží! A tak se právě v tomto článku zaměříme na květiny pro muže.

 

Květiny a jídlo nejdou dohromady

Oblíbeným dárkem jsou tzv. kytice pro muže, které se skládají z čerstvých květin, dobrot (uzeniny, sýry, ovoce, zelenina) a alkoholu. I když máte takovým dárkem vyřešeny všechny "problémy", květiny v takové kytici trpí. Nejenže nemají přístup k čerstvé vodě, kterou potřebují, ale také rychleji stárnou a mohou jít brzy do koše.

Proč doporučujeme nemíchat řezané květiny s jídlem, hlavně ovocem jsme si už říkali, takže si to jen připomeneme. Potraviny, hlavně zrající ovoce vylučují ethylen, který urychluje stárnutí řezaných květin. A tak, pokud vám na květinách záleží, doporučujeme koupit zvlášť kytici řezaných květin a zvlášť nějaké ty dobroty.

Narozeninová kytice pro muže

Pastelové barvy. Romantické květiny anebo květiny s drobnými květy. Barevné kytice. Toho všeho se vyvarujte. Pro muže se hodí spíše robustnější či exotické květiny, jako jsou například lilie, orchideje, anthurie a amarylisy. Péče o ně je méně náročná a zvládne ji obstarat i muž.

S počtem květin do kytice pro muže spíše šetřete a darujte symbolický počet. Obvyklé je darovat 3, 5, 6 nebo 9 květů doplněných o dekorační zeleň do kytice. Ostudu neudělá kapradina, betula (větvičky břízy), dračinka a salal.

Také se můžete inspirovat u gratulačních kytic, které dostávají sportovci na stupínku vítězů. Kytice jsou menší, decentní a někdy i v národních barvách.

Květiny a Den otců

Pokud jsou květiny pro tatínka nebo dědečka, jistě ho od malé princezny neurazí ani růžová růže a ještě rád se s ní pochlubí - i před ostatními muži :) Pokud je tatínek starší a dítě už větší, tak doporučíme spíše modré květiny, například modré růže anebo růže v jeho oblíbené barvě.

Květiny pro kolegu

Poměrně ožehavé téma, ale úplně zbytečně. Zde je to zkrátka o pocitu - jak dobře kolegu znáte, jestli je ženatý (květiny pak jistě ocení jeho žena), kolik mu je let apod. Pokud si jisti nejste, opět doporučíme exotické květiny.

Působí reprezentativně a okrasně. Dnes už není žádným tajemstvím, že i muži chtějí, aby jejich kancelář nebo domov působil útulně a uklizeně a aby se tam cítili dobře nejen oni, ale i jejich návštěvy.