Hortenzie: Historie a Symbolika těchto okouzlujících květin

Hortenzie jsou srdcovým miláčkem mnoha zahradníků a květinářů díky svým okouzlujícím květům. Pojďme se ponořit do jejich bohaté historie a významu, který nesou.

Hortenzie a její historie

Hortenzie, nádherné květiny s bohatou historií, jsou doma v Asii i Americe. Jejich jméno, odvozené z řeckých slov "hydor" (voda) a "angos" (nádoba), poukazuje na jejich milující vztah k vodě - vlastnost, kterou si zahradníci dobře uvědomují.

První záznamy o hortenziích pocházejí z Japonska, kde byly symbolem bohatství a honoru. V 18. století je do Evropy přivezl francouzský botanik Philibert Commerson a od té doby se těší stále rostoucí oblibě.

Symbolika a význam 

Hortenzie nesou silnou symboliku. V Japonsku symbolizují pokoru a upřímnost, zatímco v západní kultuře jsou často spojovány s gratulací k úspěšnému dosažení cíle. Přesto mohou někdy nést i negativní konotace, jako je v Viktoriánské době, kde byly považovány za znak odmítnutí.

Využití Hortenzie

Dnes jsou hortenzie oblíbenou součástí mnoha květinových aranžmá díky své nádherné barevnosti a plným květům. Ať už je chcete jako součást buketu nebo pro jejich symbolický význam, hortenzie jsou vždy skvělou volbou.

Na florea.cz najdete široký výběr čerstvých květin, včetně okouzlujících hortenzií. Vyberte si u nás a vychutnejte si krásu těchto úžasných květin ve svém domě nebo jako dokonalý dárek pro milovanou osobu. Také se můžete podívat na náš Youtube, aby jste měli jasnější představu o tom, jak naše Hortenzie vypadají. 

 

V souvislosti s tímto tématem by vás mohlo také zajímat

Jak usušit Hortenzie?

Květomluva - slovníček od A do Z

Jak vyrobit věnec z hortenzie?

Jak pečovat o řezané květiny