Filmová inspirace: květiny a kytice

Kam má člověk na tu romantiku pořád chodit? Třeba do kina, pánové (a dámy)! Právě filmy jsou jedním z nekonečných zdrojů inspirace, pokud hledáte tipy na romantiku. Protože jsme online květinářství, zajímají nás ve filmech nejvíce květiny, samozřejmě. Vybrali jsme pro vás pár filmů, odkud můžete čerpat inspiraci při výběru kytice pro Vaši milou.

Zlomené květiny

Bill Muray se vydává na dlouhou pouť, aby našel svého syna z anonymního dopisu. Při té příležitosti se musí potkat i s jeho pěti potencionálními matkami. Ačkoliv v tomto filmu nebyl Bill Muray žádný gentleman, naopak zapřísáhlý starý mládenec, věděl co se sluší a patří. A tak se po letech ukázal přede dveřmi svých ex alespoň s krásnou kyticí :)

A navíc, kdo by zapomněl na poslední návštěvu a poslední kytici z lilií a karafiátů, kterou hlavnímu hrdinovi uvázala šikovná a soucitná slečna floristka. Taková kytice jistě udělá dojem na ženy, které milují hrátky s květomluvou a v darované kytici od vás uvidí více než jen dárek.

Pretty Woman

Nezapomenutelná scéna, kdy Richard Gere leze po požárním schodišti s kyticí růží. Ne že by ho vzala Julia Roberts na milost kvůli kytici, ale rozhodně by to bez ní v Pretty Women nebylo ono. Po požárním schodišti, jako Richard Gere, lézt nemusíte. Ale zazvonit před jejími dveřmi s růžemi? Jistě se ústa Vaší milé roztáhnou do podobné šíře, jako ústa Julie Roberts ;)

Na sv. Valentýna

Tak tento film je květinami (a hlavně růžemi) doslova prošpikovaný. Ještě aby ne, když se celý točí kolem svátku všech zamilovaných, a také kolem majitele květinářství. Inspiraci si v tomto filmu můžete vzít například z malého chlapce, který se zamiloval do své paní učitelky.

Jeho ničím nezlomitelné úsilí poslat paní učitelce růže je neskutečně dojemné :) A které jí chtěl nechat poslat? Vsadil na klasiku v podobě tuctu sametově rudých růží. Krásných květin je v tomto filmu ale mnohem více. Jen škoda těch květin a kytic, které se kurýrovi během řízení vysypou z auta. Naši kurýři mají nejrůznější zážitky, ale takové naštěstí ne :)

Velká ryba

Nekonečné pole narcisů vysazené zamilovaným Ewanem McGregorem... Romantika jako hrom! Nezapomenutelná scéna u které si jistě nejedna žena povzdechla. Nebojte, inspirovat se můžete pouze druhem květiny, vysadit pole narcisů před cizím domem by vám naše zákony stejně asi nedovolily :) Věříme, že žena vašeho srdce jistě ocení i kytici narcisů, jejichž vůně je symbolem jara a radosti.

Velký Gatsby

Místnost plná nádherných orchidejí různých barev a velikostí, které připravil Leonardo DiCaprio pro ženu svého srdce? Ano, vypadá to krásně a ano, nejedna žena nad touto scénou zůstala v němém úžasu. Přesto, vezmeme-li to z praktické stránky, kdo by se s tím pak uklízel?

Představa je v tomto ohledu možná lepší, než realita :) Za to kytice orchidejí by k zahození nebyla. Květomluva o nich mluví jako o květinách zralé lásky či květinách symbolizující touhu obměkčit srdce obdarované.