Den matek 2019

Maminky budou mít svátek! Den matek, jediný oficiální den v roce, kdy se maminkám dostává zasloužené odměny za všechnu péči, kterou nám věnovaly. A co maminkám udělá větší radost než krásná kytice? Přeci kytice a k ní přiložené přání pro maminku ke Dni matek. Jenže kdy je Den matek v roce 2019?

Den-matek-2019.png (1.95 MB)

Kdy je Den matek 2019?

Tlustým červeným fixem si zakroužkujte v diáři 12.5. Den matek totiž připadá každoročně na druhou květnovou neděli. Den matek se sice u nás neslaví v takové míře jako MDŽ, ale možná je na čase to změnit. Vždyť maminky má přece každý rád.

Jak se slaví Den matek? Budou konfety létat vzduchem?

Den matek se slaví velmi střízlivě, intimně a komorně. Donedávna se vlastně neslavil skoro vůbec, na úkor karafiátového MDŽ. A to zřejmě proto, že s nápadem slavit den, který bude věnován jen matkám, přišli v USA. Což nebylo zjevně žádoucí. V Čechách myšlenku Dne matek zprofanovala Alice Masaryková, dcera prezidenta První republiky. Ani to nebylo žádoucí. 

Dnes se slaví Den matek už veřejně, ne ve smyslu bujarých oslav a velkolepých průvodů, ale řekněme, že je Den matek jako Významný den vytištěn v kalendářích černý na bílém.

Děti volí: Pro matku kytku a DIY dárky

Kdyby se měl Den matek vyjádřit obrázkem, bezpochyby by to byla kytice. Květinářství totiž praskají ve švech a mizí květena z veřejné zeleně. Jen z luk toho moc neubude, protože louku aby člověk pohledal. 

Většinou děti ke kytici připojí maličkost ve formě ručně vyrobených těstovinových šperků nebo namalovaných obrázků, na nichž dominují maminky jako princezny s veselými princátky a spousta srdíček. Tyto maličkosti si maminky ukrývají na tajná místa a když děti vyletí hnízda, hluboce se nad nimi dojímají.

Básničky ke Dni matek k sobě patří jako karafiát k MDŽ

Zlatým hřebem celého slavení jsou básničky ke Dni matek. Hrdě zarecitované, nebo poslané jako přáníčko, mají efekt vždy. Básničky o maminkách jdou Čechům velmi dobře, dokonce tak, že jeden z nich dostal za své básničky mamince (Maminka) Nobelovu cenu. Dalo by se říct, že ač je laťka nastavena velmi vysoko, vznikla od té doby tisíce přání ke Dni matek, která dokonale podtrhují základní životní fakt: Maminky jsou prostě nejlepší. A hlavně, u básniček a přání ke Dni matek nejsou nejdůležitější prestižní ocenění a nóbl ceny, ale, jak říkají fotbalisté, hlavně to srdíčko.

Co všechno byste stihli, kdybyste nemuseli stát ve frontě?

Ruku na srdce, jak moc se vám chce stát frontu v květinářství, když už víte, že praskají ve švech? Láká vás představa zařídit kytici pro maminku na Den matek jen tak, že kliknete myší, nebo ťuknete palcem na chytrý telefon? Máte štěstí, ten luxus, vybrat si kytici z pohodlí domova, tady jeOnline květinářství navíc nabízí širokou škálu čerstvých květin za nejnižší ceny. A v nabídce máme i míchané kytice uvázané a květinové krabičky napíchané (jak skutečně odborně floristé říkají) maminkám na míru. Teď už jen zbývá vymyslet, co udělat s ušetřeným časem.

Na Den matek rozvážíme výjimečně i v sobotu a v neděli! Kvůli maminkám.  

Rozvoz květin je ideálním řešením pro všechny potomky, které od maminky dělí dálka. Když je maminka příliš daleko na to, abyste jí mohli osobně předat kytici ke Dni matek, pak svěřte předání květin online květinářství a kurýrovi, který spolehlivě kytici i se vzkazem předá

Teď už stačí jen vybrat si tu správnou kytici. Co potěší vaší maminku nejvíc? Metrové růže, krabička květin, kytice sta růží, kytice sto květů růží, míchaná kytice, kytice růží, nebo snad barvené a zdobené růže?

Že si nemůžete vybrat? Milé a sympatické slečny ze zákaznické linky vám vždy rády poradí.