Díl druhý: Tipy na květinové festivaly

Hledáte inspiraci na dovolenou nebo malý výlet? Pro milovníky květin, ale nejen pro ně máme hned 6 voňavých tipů. Co letos navštívit některý z květinových festivalů, výstav a slavností? Věříme, že tolik květin pohromadě jste určitě ještě neviděli.

Chiang Mai Flower Festival, Thajsko, 3.-5. února 2017


Posuneme se zase o kousek dál a to rovnou do Thajska. Konkrétně do oblasti Chiang Mai, kde je sice chladnější podnebí, ale ani tady nemají o krásné květiny nouzi.

Na festivalu si užijete nejen orchideje. Festival nabízí k vidění rovnou přes 200 odrůd květin. Součástí oslav je průvod alegorických vozů i ukázky klasických thajských tanců.

Festival je velmi pestrobarevný a veselý a místní thajskou kulturu nasajete opravdu na maximum. Celá událost trvá 2 dny a jejím vyvrcholením je zvolení Miss Květinového festivalu.

Odense Flower Festival, Dánsko, 17.-20. srpna 2017

V dánském ostrovním městě Odense se každoročně koná květinový festival, který je svým konceptem tak trochu netradiční. Nejedná se totiž o festival, který by shlukoval návštěvníky na jedno konkrétní místo.

V květinovou zahradu se proměňuje doslova celé město. Festival je inspirovaný městskými zahrádkami, street artem a trvale udržitelným rozvojem.

Odense Flower Festival má lidi inspirovat k vytvoření vlastní zahrádky u sebe doma, na balkoně, v květináči, v práci... zkrátka kdekoliv, kde to jen jde. Téma letošního ročníku s názvem What a Wonderful World (Jaký to krásný svět) mluví za vše. Součástí festivalového programu bude i několik workshopů, které vás k naplnění festivalové myšlenky inspirují.

Carnaval De Nice, Francie, 11.-25.2.2017

Pestrobarevný a velmi živý karneval s prvky karnevalu v Riu patří mezi velmi oblíbené květinové události.

Více než tisíc umělců v oblasti hudby, tance a zpěvu nabíjí Nice pozitivní náladou a radostí ze života. Všude kolem se vynoří lidé v propracovaných maskách a kostýmech z peří, štrasu a flitrů.

Festival graduje velkolepým průvodem městem, během něhož vám vezmou dech dokonalé alegorické vozy z květin, světel a dalších materiálů. Na závěr se pak strhne velká květinová bitva.

PŘEJÍT NA: 6 květinových festivalů, které můžete navštívit 1