Seznamte se: naše květinové krabičky

Rozhodně nebudeme přehánět, když ji prohlásíme za celosvětově oblíbený dárek. Květinová krabička ale nejsou jen růže v krabičce. Je to nekonečno možností a variant, které můžete poslat jako dárek své mamince, kamarádce i kolegyni. Náš rozvoz květin byl tento měsíc rozšířen právě o květinové krabičky a proto nebude od věci, když vás s nimi seznámíme blíže.

Květiny v krabici pod lupou

Už samotný výběr krabice má na celkový dojem z květinové krabičky velký vliv. Krabice pro květiny nakupujeme od českého výrobce, který k jejich výrobě používá pevný kartonový základ potažený prvotřídním italským papírem. Díky jeho vyšší gramáži déle vydrží a potištěný vzor na něm vypadá opravdu krásně.

Každá krabička, aby mohla sloužit pro květiny, musí mít dno vyplněné aranžovací hmotou, která funguje jako houba a zadržuje v sobě vodu, kterou květiny potřebují. Používáme samozřejmě tu nejlepší aranžovací hmotu na trhu.

Květinové krabičky obsahují výhradně naše čerstvé květiny, které znáte z e-shopu. Umíme s nimi pracovat a víme, které jsou pro naše účely nejlepší.

Seznam květin, které lze použít je celkem dlouhý, pro představu si vyjmenujme např.: růže, tulipány, chryzantémy, voskáče, nevěstin závoj, karafiáty a pivoňky.

Jak se květinová krabička vyrábí

Naše floristky nejdříve přizpůsobí dno krabičky tak, aby květinám zajistily ty nejlepší podmínky.

Dno podloží celofánem, aby krabička nepřišla do kontaktu s vodou. Díky tomu může krabička sloužit jako váza pro květiny, aniž by se rozmočila.

Poté přichází na řadu mokrá aranžovací hmota.

Ta se předem namočí do vody s rozmíchaným desinfekčním a výživovým roztokem. Po umístění do krabice se hmota nařeže do potřebných tvarů a vypíchají se do ní tečky, které budou vodítkem pro následné umístění květin.

A pak už začíná pořádná ruční práce, kdy floristky zkracují květinám délku stonků a odstraní přebytečné listy. Každý květ zvlášť pak vypichují do předem vyznačených míst.

Podle velikosti krabičky i množství květin může příprava jedné krabice květin trvat od 15 do 25 minut.

Jakmile jsou všechny kytky v krabici zasazeny, už se jen ladí a aranžuje, aby celkový dojem z květinové krabičky byl co nejlepší. Pak už jen nasadit víko a utáhnout mašli a dárek pro partnerku je připraven na cestu.

Jak o květiny v krabičce pečovat

Péče o květiny v krabičce je méně náročná, než o květiny ve váze. Je ale potřeba počítat s tím, že jejich trvanlivost může být o dva tři dny kratší. Stačí přilévat vodu s rozmíchaným desinfekčním a výživovým roztokem do krabičky každý třetí den. Dávejte pozor, abyste krabičku i květiny nepřelily. Celková životnost květin v krabičce závisí na druhu květin, zpravidla od 8 do 14 dnů.