Zimní svatební kytice

Svatba v zimě? Naprosté šílenství? To pochopí snad jen páry, které se rozhodnou říci si své ano mezi sněhovými vločkami. Jak vybrat zimní svatební kytici tak, aby květiny netrpěly a zároveň jste neskončila jen se svazkem chryzantém?

Chryzantémy jsou vítané svatební květiny

Na začátek musíme zdůraznit, že na chryzantémách coby svatebních květinách není nic špatného. Pryč jsou časy, kdy byly chryzantémy jen květinami na hrob, protože jejich výhoda spočívá v odolnosti vůči mrazům.

Přes tento mýtus už se přenesli jak floristé, tak milovníci květin. Chryzantémy, alespoň některé jejich barvy symbolizují přátelství a takové květiny se pro svatební kytici velmi hodí, no ne?

Konkrétně bílé chryzantémy jsou symbolem přátelství, fialové říkají: Chci s Tebou strávit věčnost. Nikdy mě neopouštěj. Tak proč minimálně nezvážit přítomnost několika chryzantémových květů i ve vaší svatební kytici?

Bílou to nekončí

Bílý sníh, nevěsta v bílém, ženich v bílém... A při prohlížení svatebních fotografiích si můžete zahrát hru Najdi nevěstu. Zkrátka doporučujeme to s bílou nepřepísknout. Svatební květiny mohou být bílé, ale přítomnost dalších barev je potřeba.

Fialová, modrá, krémová, meruňková, hnědá, šedá, žlutá, zelená... To všechno jsou barvy, které můžeme najít i v zimní přírodě. Neokrádejte se o možnosti.

Láska mezi jehličkami a peřím

Možná už víte, kam tím míříme. Zimní svatební kytici můžete zpestřit jehličím, šiškami nebo peříčky. V úvahu připadají také perly nebo Swarovski kamínky. Ale to přeci jen trochu předbíháme. To důležité je, jaké květiny, kromě chryzantém, do zimní svatební kytice vybrat.

Mnoho odborníků i laiků říká, že v zimě jedině umělé květiny, abychom ty živé neutrápili zimou. I když se dají jejich důvodů chápat, na druhou stranu...

Pokud si říkáte své ano pod střechou a hostinu máte také uvnitř, kolik času budete reálně trávit venku? Pár minut než se dopravíte z obřadní síně do restaurace + pár desítek minut při pořizování svatebních snímků?

Květinám byste skutečně škodili v případě, kdy by byl fotograf hodně pomalý a venkovním fotografováním jste strávili tak dvě hodiny.

V opačném případě čerstvé květiny nějakou tu chvilku venku zvládnou. Vždyť se neberete na Sibiři, ale v poměrně snesitelných, českých teplotních podmínkách :)

A teď ty konkrétní květiny a zeleň: růže, pivoňkykarafiáty, gerberykaly, lilie, vlčí mák, eukalyptus, kapradí, nevěstin závoj, bavlník, astrantie a eryngium.