Vytvořte si vlastní vánoční věnec na dveře - Návod

Vytvořte si svůj vlastní věnec na dveře a přivítejte svátky s kouzlem. Náš průvodce vás naučí, jak na to!

Vánoční adventní věnec na dveře

Vítejte v našem kreativním koutku, kde vás dnes provedeme kouzlem vytváření svátečního věnce na dveře. Věnec je nejen symbolem pohostinnosti a radosti, ale také odrazem vašeho osobitého stylu a vkusu. S naším podrobným návodem zvládnete vytvořit věnec, který bude zářit na vašich dveřích a vítat vaše hosty teplým a svátečním dojmem.

Materiál pro váš věnec na dveře

Postup výroby věnce na dveře

  • Příprava jedlových větviček: Nejprve obmotáte větvičky jedle na jejich konci a přebytečný kus drátu prostrčíte skrze základ věnce. Obtočte drát kolem věnce tak, aby nebyl vidět, a konec drátu obmotáte kolem konce větvičky.
  • Opakování postupu: Tento postup opakujte podle počtu větviček, které chcete na věnec na dveře připevnit.
  • Přidání stuhy: Stuhu, kterou budete používat, protáhněte skrze věnec tak, aby byla vedená vrchem. Pokud preferujete stuhy v dolní části věnce, navážete je přes uzlíky na drát a protáhněte skrze věnec.
  • Připevňování dekorací: Vyberte si dekorace podle vlastního vkusu, jako jsou šištičky, ozdoby, nebo obarvené větvičky. Tyto dekorace připevněte na věnec pomocí lepidla nebo nakouskovaného drátu. Nezapomeňte vyplnit výzdobou i vnitřní část věnce, jelikož bude zavěšený na dveřích.
  • Vytvoření úvazku nebo ouška: Pro zavěšení věnce na dveře můžete použít stuhy, které protáhnete skrze věnec. Stuhu můžete vést buď viditelně napůl, úplně přes vrch, nebo ji skrýt pod spodní částí věnce. Uzlík nebo mašlička na konci stuhy vytvoří ouško pro zavěšení.
  • Finální úpravy: V případě použití uzlíku, je dobré jej protáhnout skrz věnec a připevnit pomocí drátu pro lepší stabilitu a vzhledu zavěšení

Nyní, když máte před sebou hotový věnec na dveře, jste připraveni přivítat sváteční sezónu s otevřenou náručí. Věnec, který jste vytvořili, je nejen krásným doplňkem vašeho domova, ale také výrazem vašeho uměleckého ducha a lásky k tradicím. Doufáme, že jste si výrobu užili stejně jako my a že váš věnec přinese radost vám i vašim blízkým.

Veselé Vánoce!

Základ pro sváteční věnec na dveřeV souvislosti s tématem "Věnec na dveře" by vás mohlo také zajímat:

11 oblíbených vánočních vzkazů

Návod na výrobu Vánočního svícnu z živých květů | Florea

Jak vyrobit adventní věnec

10 nejkrásnějších vánočních přání

Kdy poslat Vánoční přání