Rozvoz růží: na co si dát pozor a na co se zaměřit

Plánujete prvně využít rozvoz růží a květin a nevíte, na co se při výběru takové firmy zaměřit? Sepsali jsme pro vás pár užitečných tipů, na co si dát při výběru firmy realizující rozvoz růží pozor, na co se zaměřit a jak nenaletět. Protože nikdo nechce mít s rozvozem růží špatné zkušenosti.

S objednávkou růží nespěchejte

Neodkládej na zítřek, co můžeš udělati dnes, říká se. V případě objednávky květin s doručením domů je nejlepší počkat si na co nejzazší termín. Pokud u firmy můžete objednat růže nebo jiné květiny na více než čtyři dny dopředu, zbystřete.

Čerstvé řezané květiny totiž rychle stárnou. Jak jsou na tom s životností konkrétní druhy květin jsme psali v tomto článku.

Takto nabízené květiny už nemusí být v době doručení nejčerstvější a mohou u vás doma brzy uvadnout.

Ideální je objednání květin na maximálně 4 dny dopředu. Pokud chcete mít úplnou jistotu ohledně čerstvosti řezaných květin, neměl by být problém, pokud do květinářství zavoláte a zeptáte se, kdy byly květiny na květinové burze/u velkoobchodníka zakoupeny.

Pozor na super rychlý rozvoz růží

Ani doručení růží do 90 min nebo tentýž den nemusí být výhra. Je totiž velký rozdíl mezi květinářstvím s rozvozem růží a firmou zajišťující rozvoz růží. Zatímco první firma pravděpodobně disponuje vlastními sklady/prostory/květinářstvími a k tomu nabízí rozvoz růží, ve druhém případě jde pravděpodobně o firmu, která hledá nejlevnější květiny u všech svých dodavatelů a ty pak rozváží.

První firma je výhodná v tom, že nabídku a kvalitu svých květin zná a snadněji uplatníte případnou reklamaci. Výhodou druhé firmy pak je rychlost doručení na úkor toho, že jí kvalita růží nemusí až tak zajímat (není to ale vždy pravda, jsou i poctivé firmy) a ani reklamace růží nemusí být tak snadná (hůře se dohledává příčina).

Cena za rozvoz růží - s velkým ALE

Rychlé doručení růží, noční rozvoz růží, víkendový rozvoz růží, rozvoz růží na území Prahy, mimo Prahu, opakovaný rozvoz růží, příplatek za doručení květin v neděli a tak dále.

Ceník dlouhý jako had, nejasné podmínky, podmínky, které jen tak tak zkousnete, protože chcete někomu udělat radost.

To už by vás vyšlo levněji nakoupit květiny ve vašem městě, koupit si lístek na vlak a doručit růže osobně, že ano? A nepomůže ani to, pokud nakoupíte dražší kytici květin - žádná doprava zdarma za vyšší cenu objednávky. Pokud se vám na takové podmínky nechce přistoupit, vůbec to dělat nemusíte.

Hlavně pozor na větičku: "Cena za rozvoz růží vám bude vypočítána na místě při předávání květin." Od toho ruce pryč!

Kdo a jak rozváží růže

Pokud vám záleží také na tom, v jakém stavu a kvalitě růže dorazí, určitě se zaměřte i na vybraného dopravce. Má firma na rozvoz růží vlastní vozy, nebo rozvoz zprostředkovává jiná doručovací společnost/taxi služba?

Pokud je druhá odpověď správně, znamená to, že v autě kromě květin mohou být i knihy nebo elektronika. Taková firma nemá specializaci na doručování tak křehkého nákladu jako jsou čerstvé květiny.

Ani teplota ve voze nemusí být pro květiny přívětivá. Při rozvozu růží a květin je důležité, aby měly květiny ve voze chlad kvůli čerstvosti.

Kurýr si bude s teplotou ve voze hýbat podle svých potřeb a pocitu - jednou zima, jednou horko. Květiny se tak mohou přehřát nebo zmrznout anebo sklopit hlavičky ještě dříve, než se k vám dostanou.

Koukněte, jak to s rozvozem růží máme my, porovnejte s konkurencí a rozhodněte se sami, čemu dáte přednost.

Skvělé kytice 100 růží a 100 květin můžete také objednávat na našem partnerském eshopu Flora100

Pokud chcete rozvoz květin zdarma, pak navštivte Floreana, eshop s kyticemi a doručením po celé ČR zdarma.