Rozvoz růží a květin v zahraničí

Dá se říci, že rozvoz růží v ČR je ještě v plenkách, v porovnání se zahraničím, kde je tato služba dnes stejně běžná jako využívání taxíku. Není se proto čemu divit, že je ve světě rozvoz růží mnohem dále než u nás. Jak tedy přesně funguje a co jednotlivé firmy realizující rozvoz růží a květin nabízí?

Amerika vede, ČR teprve poznává

Asi pro vás nebude překvapením, že služby spojené s doručováním květin nejvíce využívají v Americe.

Nejen růže, ale všemožné exotické květiny nebo dárky z květin různých tvarů si Američané posílají velmi pravidelně a více než jednou za rok.

Je to nejen proto, že je tato služba původem z Ameriky, ale také celkovou dostupností služby. S květinářstvím, které nabízí rozvoz růží a květin se nejen v Americe potkáte snad na každém rohu.

Díky tomu je pro lidi mnohem pohodlnější objednat květiny přímo na prodejně, třeba cestou do práce a nemusí se zabývat nakupováním kytice online nebo po telefonu. Květinářství jim pak květiny doručí, kam si řeknou.

Růže s písničkou nebo básničkou, autem i na kole

V ČR o možnosti doručování květin kurýrem domů nebo do práce ví jen omezený počet lidí. Je to nejen nedostatečnou marketingovou propagací, ale také omezenou nabídkou ze strany květinářství v ČR, ale hlavně... přetrvávající nedůvěřivostí Čechů k podobným službám.

A teď zpět do zahraničí.

Stejně jako u nás na Florea, je i v zahraničí možné poslat květiny v dárkovém balení a se vzkazem. Nicméně tam to povýšili na vyšší úroveň a to tak, že mnoho firem nabízí kromě rozvozu růží služby navíc.

Kurýr může váš vzkaz ke květinám zazpívat nebo vymyslet zamilovanou ódu/básničku o vaší milé a tu jí zarecitovat. Za takové služby si ale samozřejmě nemale připlatíte, přesto se těší vysoké oblibě.

Rozvoz růží probíhá podobně jako u nás - květiny doručuje kurýr autem. Auta buď patří květinářství, nebo firmy využívají třeba FedEx a podobné doručovací služby.

Ve frekventovanějších městech, jako je právě Amerika, ale využívají i kurýry na kolech, kteří v dopravní špičce hravě proklouznou mezi auty a doručí růže bez zpoždění.