Prémiové květiny aneb úžasné metrové růže

Nekonečně dlouhý stonek. Svůdně plný květ. Královny mezi růžemi, prémiové květiny se stonkem dlouhým sto centimetrů. Výjimečné, křehké, luxusní. Ve Florea.cz nabízíme prémiové květy růží Avalanche, Red Naomi a Ever Red.

exkluzivní kvalitě, s exkluzivní péčí, pro výjimečné příležitosti. Pro rozzářené oči vaší milované, nebo slzu dojetí vaší maminky. 

Nekonečná krása metrových květin

Jen několik odrůd vyroste do nekonečné krásy. Třeba v Evropě nejprodávanější bílá růže Avalanche, která má obrovský květ něžně bílé barvy, rovný stonek bez trnů, a právem je nazývána královnou bílých růží. Nebo temně rudá Red Naomi, se sametovým květem, pevným dlouhým stonkem a sladkou vůní, která říká: „mám tě rád“. Občas se v nabídce objeví i prémiová Ever Red, vášnivá růže z daleké Afriky, která odvážně svádí otevřeným květem.

Růže Red Ever dlouhé 1 metr

Trpělivost přináší růže (prémiové)

Růže s dlouhým stonkem (90 cm nebo 100 cm) jsou v naší nabídce jen výjimečně a v omezeném množství. Proč tomu tak je? 

Ne každou odrůdu se vyplatí nechat takto vyrůst. Nádherná metrová růže potřebuje pevný, rovný stonek, a na něm velký, krásný květ. Slabý stonek květ neunese, nebo růže brzy zvadne. Někteří pěstitelé přesto nabízí metrové růže z levnějších odrůd, takové růže ale nemají potřebnou kvalitu, jsou nešťastné a dlouho nevydrží. Jsou jako sprinter, po kterém chcete, aby běžel maraton. 

Jen několik pěstitelů umí vykouzlit nádherné prémiové růže na dlouhých metrových stoncích. Pěstování nádherných královen mezi růžemi totiž vyžaduje čas a trpělivost. Růže rostou pouze o několik centimetrů denně, pro pěstitele je proto obvykle výhodnější růži ustřihnout dříve, prodat ji a uvolnit místo pro další. Více obyčejných růží přináší jistotu dobrého výdělku. Místo jedné metrové jednou za měsíc může sklidit čtyři normální.  

Putování z Afriky aneb královny europaletami necestují

Křehké prémiové růže k vám Florea.cz přiváží z Afriky a z Holandska. V Africe mají růže ideální podmínky pro růst: hřejivé tropické slunce jim dodává sílu a díky nadmořské výšce okolo 2.500 m jsou schopné vyrůst až do nebe. Jejich letecká přeprava je však velmi nákladná, proto se objevují v nabídce zřídka. 

Metrové růže svou výjimečnost stěží vměstnají do standardních europalet, které mají výšku maximálně 1,10 m. Královny europaletami necestují. Pro cestu z Afriky pro ně připravujeme speciální přepravky a speciální prostor. V podstatě jezdí business třídou, s příplatkem za extra místo pro nohy (tedy – pro stonek). Ten mají na cestu extra dlouhý, aby k vám doputovaly v té nejlepší kvalitě (obvykle okolo 1,10 m, abychom je mohli ještě zastřihnout). 

Královny květinové burzy 

Většinu metrových růží pak dováží Florea.cz Nizozemska z květinové burzy, kde se prémiové růže v malém množství objevují v nabídce. I když z Holandska neputují květy letadlem,  přeprava těchto výjimečných květů z burzy až k vám domů je také velmi náročná. Potřebují speciální obaly a něžné zacházení. 

Burza má velmi přísná pravidla pro tento druh květin, a proto si na královny mezi růžemi troufne jen několik pěstitelů. Mnohdy se totiž stává, že z tisíce dlouhých růží je vybráno pouhých šest! Proto je také cena tak vysoká. Pěstitelé z Evropy nemohou růžím nabídnout tropické slunce, mají ale technologie, pečlivost a lásku ke květinám, kterými se směle mohou vyrovnat africkým producentům. 

Růže Avalanche dlouhé 1 metr

Růže pro speciální příležitost

Růže na dlouhých stoncích jsou opravdu výjimečné. Péčí, množstvím, i cenou. My ve Florea.cz je pečlivě vybíráme pouze ze super prémiových odrůd těch nejlepších pěstitelů. Proto jich máme v nabídce vždycky jen několik. 

Víme, že je vybíráte pro speciální příležitosti: žádosti o ruku, narozeniny, poděkování, výročí. My budeme rádi, pokud naše růže překvapí, potěší, dojmou. Vykouzlí krásný úsměv, vytvoří jedinečnou vzpomínku. 

Pojďte se tedy s námi podívat do království prémiových květů. Královny Avalanche, Red Naomi nebo Ever Red vás rády uvítají, jakmile uzraje jejich čas! 

Darujete krásnou vzpomínku, která vydrží navěky.