Díl první: květiny podle hosta

Také si zakládáte na tom, aby se vaši hosté cítili jako doma? K příjemné sváteční atmosféře bezesporu přispívají čerstvé květiny ve váze. Jistě nám dáte za pravdu, že v takovém případě je nemohou nahradit ani květiny umělé ani květiny v květináči. Otázkou tak zůstává: Jaké květiny na stůl vybrat?

Květiny pro šéfovou nebo kolegyni

Netykáte si ani v práci ani mimo ní? Tak v takovém případě se vyplatí volit neutrální květiny. Což je poměrně těžké, protože květomluva má význam snad pro všechny květiny.

Růžové růže, červené karafiáty, žluté gerbery... nejen to jsou květiny, které se spíše hodí jako dárek pro maminku, sestru nebo kamarádku. Jsou citově zabarvené a pro vaše účely se moc nehodí.

Lepší budou květiny elegantní, reprezentativní, mohou i nemusí vonět. Hlavní je pocit výjimečnosti a určité formality. Chcete-li do květin na stůl investovat méně, postačí tmavě fialové tulipány. Je-li to naopak, dobrou volbou by mohly být lilie, orchideje nebo také irisy v barvách modré, oranžové nebo fialové.

Květiny pro maminku, sestru nebo kamarádku

Ten správný čas pro květiny hřejivých barev! Karafiáty, růže, gerbery, tulipánky, boubelky a další... Bílé, růžové, žluté, oranžové i červené. Přivítejte své blízké, kteří k vám přijdou na návštěvu květinami, které jim za vás poví, jak moc je máte rádi a že jsou u vás vítáni.

Do jedné vázy můžete nakombinovat všechny jarní květiny, které najdete. Nebo vyberte jejich oblíbené a pak je pošlete i s návštěvou domů. Takový nečekaný dárek je jistě potěší.

V příštím díle se zaměříme na květiny na stůl, když k vám přijde tchýně, švagrová nebo sousedé či cizinci :)