Květinový veletrh FloraHolland

Od středy 5. do pátku 7. listopadu hostí květinová burza FloraHolland každoroční květinový veletrh. Jedná se o velkolepou přehlídku květin s mezinárodní účastí pěstitelů z různých koutů světa.

Pěstitelé a šlechtitelé zde prezentují své produkty a novinky na následující rok. Vystavují zde řezané i hrnkové květiny. Květiny a exotická zeleň dovážená z Afriky a Ameriky zaplní samostatný pavilon.  Tuto výstavu navštěvují nákupčí květin, dovozci, ale i široká veřejnost.

Výstava představí více jak 650 producentů širokého spektra produktů. Kromě květin zde naleznete i dekorační materiály jako obaly, vázy či doplňky do květinových vazeb. Jednotliví vystavovatelé se předhánějí v nápaditosti designu svého stánku. A protože Nizozemci jsou velice kreativní, stává se tak z procházky mezi pavilony naučná stezka plná inspirace pro nadcházející sezónu. Zajímavé workshopy jen podtrhují tvůrčí atmosféru této události.

Nejoblíbenější částí programu je každoroční představení nových produktů. Oficiálně je představeno šestnáct novinek, které právě byly nebo v brzké době budou uvedeny na trh. Sami pěstitelé ročně uvedou na trh přes sto nových odrůd řezaných a hrnkových květin.

Náš tým Florea.cz se veletrhu samozřejmě zúčastní a přiblíží vám místní atmosféru. Na reportáž z letošního ročníku se můžete těšit na konci příštího týdne.