Keukenhof 2019

Keukenhof – ráj pro milovníky tulipánů

 I letošní rok jsme se nechali zlákat krásou jarních květin v unikátním holandském parku. Kolik květin zde uvidíte? Kdy je park otevřen? A co úžasného na vás čeká v okolí?

Pokud jste fanoušky jarních květin, pak je návštěva nizozemského Keukenhofu nutností. Velkolepá podívaná na tulipánové lány se stane životním zážitkem. Tato "Zahrada Evropy", jak je největší evropský květinový park také nazýván, dříve sloužil k pěstování surovin pro zámeckou kuchyni. To vysvětluje název Keukenhof, v překladu „kuchyňský dvůr“.

                                                        VIDEO Z NÁVŠTĚVY KEUKENHOFU 2019

Miliony cibulovin na 1 místě

 32 hektarů je osázeno až 7 miliony jarních květin.  Počet stálých zaměstnanců se během sezóny zvýší z 50 na 750. Všichni tito lidé mají za cíl propagovat jeden z nejznámějších holandských vývozních artiklů - cibuloviny. Pečlivě vybraní dodavatelé zde představují svou aktuální produkci opravdu poutavou formou. Těšte se na tulipány, narcisy, hyacinty, modřence a mnoho dalších poslů jara.

 Keukenhof - záhony tulipánů

Ideální rodinný výlet

 Svižná procházka parkem zabere asi 2 hodiny. Ale příjemné posezení, ke kterému lákají místní kavárny či drobné atrakce pro děti, rozeseté po celém areálu, Vám a Vaší rodině dokáží vyplnit program na celý den.

 Pokud jste opravdový milovník květin, připravte se na den plný fotografování, protože budete mít silné nutkání celou tu krásu dokumentovat. V Keukenhofu všichni fotí jak o život, takže občas si musíte u pěkného místa i chviličku počkat.

 Výstava narcisů v nizozemském Keukenhofu

Tulipánová pole v okolí

 Keukenhof je veřejnosti otevřen od konce března do poloviny května. Pro plně rozkvetlé záhonky je lepší plánovat návštěvu až na duben. V tuto dobu si už také budete moci užít rozkvetlá tulipánová pole v okolí parku, protože park leží uprostřed regionu, kde se pěstují převážně cibuloviny

Tulipánová pole v okolí Keukenhofu